onsdag 9 december 2015

Hantverkare

Ute börjar dagen gry och jag har varit uppe tidigt för att förbereda för rörisarna som ska dra avloppsrör och vattenledningar till vårt nya badrum.
Jjjiiiiipppppiiiii :-)
Äntligen!
Tänk vad lyxigt det är när någon kommer som kan sitt arbete och gör det bara så där enkelt som det är när man vet precis vad som ska göras!
Är så tacksam att vi fick tag på ett bra företag som hade tid med det här jobbet nu innan jul. Ingen självklarhet när många vill ha jobb gjorda så länge det fortfarande är 50% rotavdrag. Till nästa år minskar det ju till 30%.
Nu var inte det främsta anledningen till att vi bokade det här arbetet.
Maken är ledig 3 veckor över jul och nyår och då har vi tid att pinna på med att fixa tak, golv och väggar, men det hade vi ju inte kunnat göra om inte rören funnits på plats.
Så jag är såååå tacksam att de nu är här och borrar, sågar, skruvar och fixar medan jag sitter här och bloggar :-).....och tänk att vi snart slipper balansera fram på spångar för att komma till sovrummet! Hur skönt kommer inte det att bli med ett golv som man kan gå ordentligt på....och ha ett badrum som är lite större än de 1 kvm toautrymme vi har nu?!
Tänk vad fort man ändå vänjer sig. När saker och ting blir färdiga undrar jag alltid hur i sjutton vi har stått ut innan :-)
Dagens bilder har ju inget att göra med vårt badrum. De visar de enkla dekorationerna med granris och kottar som får pryda våra uthusdörrar i år. 
Jag låter hantverkarna arbeta ifred utan att sticka kameran i ansiktet på dem. Jag kan fota i morgon.
För det måste dokumenteras så vi kommer ihåg vilken resa det har varit, och är, med att komma framåt med allt arbete i vårt hus. Man glömmer fort, vilket nog är bra i vissa fall :-)

Kram
Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar