onsdag 23 december 2015

Julbad

Vi har fixat vårt julbad så nu är vi redo för julfirande :-)
I söndags eftermiddag checkade vi in på Yasuragi på Hasseludden i Stockholm.
Länge har vi tänkt åka på spa, men av olika anledningar har det aldrig blivit av att boka in något.
Nu var det dags!
 Vi möttes av mjukt dämpad belysning, rogivande lugn bakgrundsmusik och människor som sänkte sina röster direkt de kom in genom dörrarna.
Vi fick en rock, badkläder och tofflor och den där rocken och tofflorna var den outfit som gällde under vårt besök där.
Det kändes lite konstigt att byta om och kliva utanför rumsdörren klädd så, men vi vande oss väldigt fort och det kändes till slut väldigt befriande att inte bry sig om håruppsättning, make up och val av kläder. Alla andra såg ju också ut precis som vi :-)
Vi gick på Yasuragiintroduktion, försökte orientera oss i den stora anläggningen, åt japansk vinterbuffé där det ingick sushi som vi faktiskt aldrig har ätit förut och njöt med alla sinnen av vackert uppdukad mat och den lugna miljön.
Efter maten deltog vi i en zenmeditation. Inte det smartaste att göra med fullproppad mage, men det var skönt med en stund i total tystnad :-)
Vi tvagade oss efter instruktionerna om att ta en liten träpall och en träbunke, sätta sig framför en kran med varmt vatten, blöta en liten handduk, ta lite milt väldoftande tvagningstvål och tvätta bort smuts från kroppens yta. Vi hällde det varma vattnet från bunken över oss och hela ritualen kändes befriande lugn, speciellt då vi valde att tvaga oss i den tysta avdelningen där de få personer som var där också tvagade sig under lugn tystnad.
Vi simmade en sväng i den stora bassängen och tvättade av oss även den inre stressen och oron....allt enligt instruktion och japansk tradition.
Sen gick vi ut och la oss i de varma grunda bassängerna utomhus. En såååå härlig känsla att ligga där och känna den ljumma vinden i håret och se tallarna sakta vaja i mörkret utanför. 
Vi provade att basta och sen doppa oss i den lilla bassängen med 10 gradigt vatten också. Med en temperatur på +10 grader även i utomhusluften så kändes det faktiskt helt ok :-)
Så tillbringade vi kvällen tills vi trötta kröp ner mellan de vita slätmanglade lakanen på vårt rum.
Morgonen bjöd på solglimtar, vacker utsikt och en härlig frukostbuffé och vi fortsatte att frottera oss i våra rockar och tofflor.
Vi var med på en japansk klangresa med toner från handgjorda mässingskålar, plingande vindspel och dov vibration från en stor gonggong och efter det tränade vi qi gong i 45 minuter.
Jag mediterar själv så ofta jag kan och har tränat flera olika program av qi gong, men för maken var det helt nytt och jag är så glad att han valde att dela allt det här med mig!
När klockan närmade sig 12 och vi skulle byta om och checka ut tog det emot att sätta på sig de vanliga kläderna och lämna den där miljön. Jag skulle lätt ha kunnat stanna ett dygn till!
Allting där påverkade oss på ett så positivt sätt att det kändes som om vi befann oss i en känslomässigt inkapslad rogivande värld som vi inte ville lämna.
När vi sen valde att besöka det nyöppnade "Mall of Scandinavia" innan vi åkte hemåt kändes det som om hela mitt inre bara skrek NEJ, NEJ, NEJ!!!!
Julkonsumtionen och myllret av människor blev så påträngande, så tröttande.....sån kontrast till det vi nyss hade lämnat!
Nä, snabbt ut därifrån och in i bubblan av lugn och ro igen :-)
Vår korta vistelse på spa gav så mycket mer än bara känslan av att komma hemifrån och bo på hotell!
En underbart härlig upplevelse som jag fick dela med min älskade make.
Bästa julklappen så där några dagar innan dopparedagen.....och så är vi rena både inifrån och ut.....riktigt julrena :-)

Ska tillägga att det här inlägget INTE är sponsrat! DET är inte anledningen till att jag vill dela den här upplevelsen med er!

Önskar er alla som kikar in här en riktigt fin jul.
Stor varm kram från mig till er <3

Birgitta

2 kommentarer:

  1. Upplevelsen på spat låter underbart. Förstår att du vill dela med dej!
    Önskar dej också en riktigt fin jul och hoppas att den fortsätter lika avslappat som din spaupplevelse.
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sovmorgon idag och snart en resa till min mamma och hennes make, plockar upp yngsta sonen så han följer med. Granen tindrar i vardagsrummet och hyacinterna doftar på bordet, chokladasken lockar med mörk choklad och inga betungande måsten idag.....så.....det känns verkligen som en avslappnad julafton som ska firas med nära och kära :-)
      Julekramar till dig!
      Birgitta

      Radera