torsdag 31 december 2015

Nyårsafton

Så var den här - årets sista dag!
Igår la vi färdigt den sista biten på det nya underlagsgolvet till vårt blivande badrum.
Hur härligt är inte det.....att vakna och kunna gå genom ett rum med golv och inte bara en smal spång som man får balansera sig fram på!
Att man är en vanemänniska känns väldigt väl. Kroppen liksom balanserar som om det fortfarande var lika smalt fast det inte längre är det :-)
Alla verktyg och renoveringsattiraljer är undanplockade och jag ser faktiskt fram emot att fara fram med dammsugaren och få det rent och snyggt i vårt hem idag.
Ikväll blir det 3 rätters middag med yngsta sonen....och så lite bubbel och smågott till tolvslaget och jag ser verkligen fram emot ett nytt år.
Det känns som om det kommer att bli ett spännande år, ett förändringarnas år och varje gång jag ser de två hjärtana jag band med lingonris till jul, och hängde på den gamla dörren i köket, så tänker jag på att jag måste vara rädd om den kärlek jag har i mitt liv!
Stommarna till de här hjärtana gjordes av mannen som bodde i vårt hus tidigare och det var han som varje jul klädde dem och hängde en på deras egen dörr och en på sin sons.
Det var mannen i familjen som skapade saker, som broderade och vävde. 
Kvinnan i huset sa en gång till mig att om hon hade fått välja yrke hade hon velat bli bilmekaniker, men hon var född 1929 och kvinnor blev inte bilmekaniker när hon växte upp.
De levde tillsammans i det här huset i nästan 70 år, efter att mannen fått "skriva till kungs" om att få gifta sig med flickan som blev gravid då hon var 16 år :-)
Så det har funnits, och finns, mycket kärlek i vårt hus och som jag ser det är kärleken det viktigaste i mitt liv. Allt annat jag har är en bonus som jag är väldigt tacksam för, men kärleken är definitivt grunden till min lycka!

Önskar er, alla mina fina bloggvänner, en riktigt bra dag och ett härligt gott, spännande och kärleksfullt 2016!
GOTT NYTT ÅR!
Kram
Birgitta

2 kommentarer:

 1. Gott nytt år!!! Och tack för fina bilder och braiga idéer!!Lilla gumman och Kulturtanten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite segt idag på det nya årets första dag. Det blev sent innan huvudet landade på kudden :-) Spännande känns det ändå alltid med ett nytt år, som en oskriven bok man har framför sig som ska fyllas med innehåll.
   God fortsättning!
   Kram
   Birgitta

   Radera