onsdag 4 juni 2014

Originalfönster

Juni månad :-)
Vädret idag: +13 grader och tunga regnmoln.
Inte mitt förstahandsval av försommarväder, men det är bara att gilla läget och hitta på aktivitet efter väderlek. Jag håller mig inomhus och bläddrar suktande i fina heminredningstidningar för att hitta inspiration och lust för fortsatta renoveringar medan det ser ut som om bomben slagit ner runt omkring mig!

Vi ska fira yngsta sonen, som fyller 23 år, hos oss på fredag och jag borde plocka undan och städa, men det lockar mig lika lite som att sätta mig ute i solstolen.
Inbillar mig att jag samlar energi genom inspirerande läsning istället :-)

När jag ser alla reportage om gamla hus med en massa kvarlämnad charm, eller återskapad dito, känns det tråkigt att konstatera att alla fönster i vårt hus är utbytta från vackra spröjsade sådana till 1980 tals stuk med fuskspröjs som ramlat bort för länge sedan bara för att de där små plasthållarna som de ska sitta fast i gav upp.

Det finns bara ett originalfönster kvar och det sitter i en tak utbyggnad i den möblerbara hallen på ovanvåningen
Jag har varit och knaprat på tapeten för att se hur masoniten ser ut innanför. Det syns tydligt att det kommit in fukt i väggen vid fönstrets nederkant och så småningom åker vi nog på att riva hela ytskiktet för att kolla noggrannare, men fönstret är i alla fall inte dåligt och det är jag glad över!

Utanför blommar Rosenhagtornsträdet så här vackert
Förra året skrumpnade både blad och blommor ihop och ramlade av så jag trodde vi skulle bli tvungna att ta bort hela trädet.
Vi bestämde oss för att avvakta lite och se om det blir likadant i år och än så länge ser det ut att vara friskt. Det är ju så enormt vackert när det blommar så här så jag har det gärna kvar även om det behöver tuktas lite för det växer in i gråpäronträdet.....eller så är det päronträdet som ska tuktas....eller båda två :-)

På fredag hänger vi upp vår blå/gula flagga och firar nationaldagen...och yngsta sonen!
Butik Vitt och Brett har stängt och jag är ledig.
Önskar er alla en jättefin helgdag!
KRAM
Birgitta
1 kommentar:

 1. Tack för kommentaren om min älskade Leodin!
  Och du har firat sonen, han fyller år på rätt dag då när hela Sverige flaggar!
  Rosenhagtorn brukar vara utsatt för ohyra men har man tur så blir det lika vackert som ditt. Kanske det mår riktigt bra att bli lite tuktat.
  Fönster... här var också alla utbytta men inte ens enhetliga. Det värsta var ett stort perspektivfönster som jag hatade så i den milda grad att jag slutade att putsa det! Nu är det tre år sedan huset återfick sina rätta "ögon".
  Ofta är det riktigt bra virke i gamla fönster, väl värda att ta hand om. Hm, jag körde igång att kitta och göra i ordning några bågar förra sommaren. På senhösten kom alla fåglar jag matar och pickade i sig kittet! Om de visste vilket jobb jag lagt ner och att jag då hade tanken att sluta mata dem, för alltid!
  Så snart det blir semester får jag ta tag i det hela igen.

  Önskar dig en fin Pingst!
  Kramar
  Cia

  SvaraRadera