tisdag 10 juni 2014

Tadaaaaa!

Visst var det delar till ett växthus som lastades av på vår infart!
Jag satt många timmar på nätet och suktade efter ett specialdesignat växthus i trä, vitmålat med vackra spröjsade fönster, pardörrar och härlig rymd, men hualigen vad ett sånt kostar!!!
Maken är duktig på att bygga och jag är duktig på att samla på mig både fönster och dörrar, men vi har ju inte tid att bygga ett växthus när vi har ett hus, trädgård och flera uthus i skriande behov av omvårdnad, och jag vill gärna ha ett växthus nu....inte om 10 år....eller nåt :-)

Jag accepterade att jag inte kan få allt här i livet och tittade efter ett litet billigt växthus, för det är ju odlandet i sig jag vill åt i första hand, men då var det maken som tyckte att jag siktade alldeles för lågt! Till sist beställde vi ett växthus från Skånska byggvaror som heter Odla och jag tycker att jag får ett jättefint växthus!!

Det är inte så litet, 3,20 långt och 2,56 brett, vilket ger 8,2 kvm och ståhöjd hela vägen för mig som inte är så hög över havet :-)
Det har en lätthanterlig stomme av aluminium (som nu är ihopsatt) sen ska det dit härdade glaspartier och en glasad dubbeldörr. Innan de sätts på plats måste vi hitta den optimala platsen för växthuset att stå på och gjuta fast det i hörnen. Sedan flyttar man definitivt inte på det för paketet med "Glass" väger riktigt mycket!
Vi var till vår Dalagård i söndags och hämtade saker som jag ska inreda det här växthuset med för även om det ska vara odlingsyta i första hand vill jag gärna odla i en mysig atmosfär av gamla saker. Det enda som ska få en fast placering är en vindruvsranka, allt annat ska planteras så det är lätt att byta jord och ändra om här inne.

På släpkärran står det nu en stor fin vedlår, en lite mindre vedlår och en handgjord såååå fin gammal tunna. Bak i bilen finns zinkhinkar, gamla lerkrukor, trälådor och kuriosa saker.
Ååååhhhh....jag vill börja inreda och plantera NU, NU, NU!!!

7 kommentarer:

  1. Åh, så snyggt det kommer att bli!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hinner nog inte få den prunkande oas jag tänkt mig precis i år med en klängande vinranka i taket, frodiga tomatplantor, paprika, kryddor, blommor m.m, det börjar bli lite sent på odlingssäsongen, men jag ska i alla fall planera för det till nästa år....då järnspikar ska det odlas :-)
      Kram till dig Helena!
      Birgitta

      Radera
  2. Men så bra det kommer att bli! Jag har gjort samma som du, samlat fönster och dörrar så nu saknas bara en händig snickare:)
    Skorpan

    SvaraRadera
  3. Så härligt Skorpan om du får tag på en händig snickare och får ett alldeles egendesignat växthus. Det är ju en dröm :-)
    Fina sommardagar önskar jag dig!
    Kram
    Birgitta

    SvaraRadera
  4. Åh så roligt och spännande med ett växthus!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. .....och så roligt att du lämnade ett litet visitkort här :-)
      Birgitta

      Radera
  5. Egentligen helt rätt resonerat, med en massa fönster blir det vare sig växthus eller odlingar. Jag är i samma situation med en hög fönster men ett hus som måste fixas först. Kanske det blir ett köpt växthus nästa år.
    Så bra att det blev lite större också och vilken lycka!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera