söndag 4 november 2012

Vitt

Det är inge roligt att ta kort just nu!!
Vår kamera är inte av någon avancerad sort och jag är för den delen inte heller någon duktig fotograf, men jag får nog ta och önska mig en liiiite bättre kamera framöver. Det är så frustrerande när inte ljuset räcker till och nyansen på korten blir i blått, eller gult, eller rosa. Bläääää!

Men, men, nu har vi den kamera vi har och blogga tänker jag göra ändå :-)

Jag fick en sån fin, enkel bukett i fredags av vår granne som en "lycka till med butiken" blomma.

 Om jag får välja själv så väljer jag ofta vita blommor, både i snitt och i kruka, men det är sällan någon annan (som inte känner mig väl) ger mig vita blommor.

Många tycker att vita blommor påminner om begravning och undviker dem därför, men jag har upptäckt att väldigt många florister (som jag) föredrar vita blommor. Jag vet inte riktigt varför det är så, men kanske färger "mättar" och då blir det vita vilsamt.
Jag har mina "färgiga" perioder och har alltid någon accentfärg hemma, som det dovt lila i köket eller det klargröna i gillestugan. Jag väljer ibland också att ha blommor i färg, som starkt rosa i köket, men det vita överväger för det mesta.

Vita rosor är en stor favorit
...och det finns ju så många nyanser av vitt! Här ser den vita rosen aprikos ut, en effekt av kamerans blixt. Tog jag bort blixten blev den blå/vit, men egentligen är den varmt grön/vit :/.

Tänker på det här med att beskriva färger och en viss sportkommentator i konståkning som hade ett väldigt målande språk när det gällde färger på de tävlandes dräkter....som när han beskrev "blåbärsrisgrönt"..."så där grönt som blåbärsriset kan vara precis när det slagit ut på våren".
Det förstår väl de flesta hur härligt grön den klänningen var!

En annan favoritblomma är prärieklocka...eller lisianthus som den heter på latin
...som ibland klarar sig väldigt bra och ibland inte vill dra vatten alls utan bara hänger med knopparna. Den jag fick är spänstig och fin! Det mörkgröna texasgräset ger en perfekt bas till buketten och så ett matchande kort. Så vackert. Mitt i prick!!!

Vi har haft butiken stängd över helgen, unnat oss att vila lite. Kändes som att det behövdes.
Nu har jag haft tid att krypa upp i soffan och bara vara.
Äldsta sonen har varit på besök, tvättmaskinen har fått jobba och Alexander och Bosse var så snälla och bytte däck på min bil. Nu kan det komma snö utan att jag behöver halka omkring på sommardäck. TACK mina goa grabbar!

2 kommentarer:

  1. En så vacker bukett du har fått! Vita blommor är min favvo, tycker de lyser upp så vackert!
    Och det där med att fotografera just nu är inte kul, jag är inte vän med blixten och vägrar att använda den... och då blir det som det blir. Jag envisas ju med att fota med min lilla digitalkamera som visserligen är jättebra och liten och praktisk att ha med sig. Men jag ska nog ta mig i kragen och försöka använda våra "riktiga" kameror istället... måste bara sätta mig in i dem. Och där är jag nog lite för bekväm, tycker inte riktigt att jag har tid att hålla på ( eller är det dåligt intresse kanske? ). Hoppas du har det bra idag på din "lediga" dag!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Märker att du vet att man sällan är ledig på sina lediga dagar :-)
      Jag for runt i Västerås och betade av på min "att köpa lista".
      Idag har jag börjat vinterpynta i butiken. Satte upp belysning, planterade granen som följde med från Dalarna m.m...KUL!...men jag var i valet och kvalet om jag skulle ha belysningen tänd...den fick vara släckt idag i alla fall, men jag längtar efter extra ljus så kanske den får lysa i morgon!
      Stor kram till dig också!
      Birgitta

      Radera