onsdag 28 november 2012

Välkommen!

Jag pyntar och pysslar i butiken och Alexander och jag satte julgranen på plats idag, men hemma får det dröja lite till med juldekorerande...och förresten pyntar jag mindre och mindre för varje år. Numera blir det mest extra belysning, massor av levande ljus, blommor och naturens gröna växtlighet som får rama in julen.

Tänkte bjuda in er i vår hall idag.

Vi bor i ett suterränghus byggt 1974 och vi har bott här sedan 1985. Huset är långt ifrån det jag drömt om, en sekelskiftes villa med snickarglädje, vackra fönster och annorlunda vinklar och vrår. Ändå...när jag klev in i hallen första gången föll jag direkt...för väggen med pärlspont :-)
Den har varit i furu, sedan blev den vit, så blev den grågul och nu är den vit igen

Spegeln är ett gammalt fönster från Värmland och hyllan som ramar in den har Bosse och jag gjort tillsammans. Han hade ryggskott när vi skulle sätta ihop den och mer eller mindre låg på golvet och sågade och skruvade....envis eller?!

De vita krukorna är dekorerade med hjärtan i glas som är fastbundna med snören...de där snörena är återkommande när jag pyntar :-)


Framför krukorna ligger det en fin gammal såg från Dalarna som jag placerat ljuskoppar av glas på
Tycker om sågens handtag och det rostiga bladet

...och de gamla rostiga trattarna som också är från vår gård


Vi har ett jättebra förvaringsutrymme under trappan för ytterkläder och skor. Det är så skönt att slippa mötas av högar av skor precis innanför dörren och överfulla hängare med kläder på väggen
Jag har handtextat alla dörrarna i hallen så att ingen går in i klädkammaren när de söker toaletten. eller in i tvättstugan :-)

 Vi har några hängare på väggen för tillfälliga besökare...handsmidda från Tängsta hantverk utanför Köping. Jag gillar verkligen det där robusta smidet!

Så..."var välkommen kära du till Bosse och hans fru" :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar