torsdag 23 december 2021

GOD JUL

 Det sägs att "man får vad man betalar för", men det är inte alltid ett högt pris betyder bra kvalitet....och inte heller alltid ett lågt pris betyder dålig kvalitet. För titta bara på amaryllisen jag köpte för blygsamma 19 kr till första advent!

Jag älskar amaryllis och köper nästan alltid en eller två till jul, men mina amaryllisar blir ofta typ tre meter höga oavsett om jag vattnar dem eller inte och börjar blomma så långt innan jul att de hinner vissna innan julafton kommer......eller så blommar de i mitten av januari när jag hellre vill ha tulpaner än amaryllisar i full blom :-)

Jag har två stycken såna här amaryllisar och enligt  etiketten som satt i krukan skulle de ha enkla blommor, men det stämmer inte för blommorna är dubbla och den ena har så många klockor så de bildar en helt rund boll i toppen på den första stängeln.

Nästa stängel håller på att slå ut.....och det kommer en tredje stängel mellan bladen som sakta skjuter upp.
Sån växtkraft och sån glädje när allt stämmer med vackra amaryllisar!

Vill med det önska er alla fina bloggvänner en riktigt GOD JUL och skickar den varmaste kramen från mig <3

Birgitta


 

4 kommentarer:

  1. Ett lotteri är det och det var din tur att vinna! Grattis till skönheterna.

    Tack för dina alltid så rara kommentarer och ha nu en fröjdefull julhelg min vän!
    Julkramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack detsamma för dina fina kommentarer här på min blogg Eva-Mari! Ibland skaffar man sig vänner man aldrig har träffat och du är en av dem för mig :-) Idag har vi en sån där skön juldag då det bara är att öppna kylskåpsdörren och plocka ut mat när man är hungrig. Jag har nya böcker att läsa och god choklad att äta till en kopp te och vi har gått en promenad i den bleka vintersolen. Vackert ute, men kallt!
      Kram och ha en jättefin juldag!
      Birgitta

      Radera
  2. Åh såå vacker! Ja ibland har man tur och ibland vissnar den ner innan den ens slagit ut! Så Grattis till din fina!
    Önskar dig en härlig julhelg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Amaryllisen är som den är.....lite oförutsägbar. Ibland är det inte ens den sort eller färg som märkningen anger :-) Hoppas att ni i Stockholm fick lite julsnö precis som vi! Natten till julafton singlade flingorna ner och nu har vi ett vitt landskap även om det är lite onödigt kallt, speciellt i den iskalla vinden!
      Juldagskramar till dig och precis som med Eva-Mari är jag alltid så glad över dina kommentarer och du är en lika fin bloggvän som hon :-)
      Birgitta

      Radera