måndag 26 april 2021

Väntar....

 

Väntar på vårvärme så vi kan åka till vår Dalagård och fortsätta med den sista renoveringen! Verandan blev färdig förra året och vi ska fortsätta med fönstersmygar, foder och lister i köket.

Vi har varit till gården en sväng, strosat runt lite och planerat de jobb som ska göras för vi måste tänka till och packa smart varje gång vi åker. Vi har bara en uppsättning maskiner och verktyg och lämnar vi kvar allt i Dalarna behöver vi det plötsligt hemma och det är rätt drygt att åka de 13 milen vi har till vår gård för att sen komma på att javisst ja, vi glömde kapen......hur ska vi nu få till fönstersmygarna?!

Det kommer att lösa sig, det brukar det göra, men det är svinkallt i huset i Dalarna! Vi har eldningsförbud för skorstenen är inte besiktad och elementen räcker inte till när det är +3 grader och nordanvind som viner genom vackert spröjsade, men tämligen otäta, gamla fönster. Vi vill kunna stanna några dagar i taget för att få lite mera gjort så.....komsi komsi....inte vårvindar friska utan solvärme och vårvindar ljumma :-)


KRAM
Birgitta







4 kommentarer:

  1. Ser verkligen inbjudande ut. . . hoppas vårvärmen kommer snart! Isande vindar här också!
    Ha en fin vecka!
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maken ska snickra och det kan man ju göra även om det inte är riktigt varmt, men jag ska måla och då behöver det vara i alla fall +10 grader. Enligt prognoserna ser det ut som om vi får vänta lite till och valborg brukar ju vara mer av vinterkläder än av sommarklänning :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Förstår att ni vill få varma dagar så ni kan vara i huset några dagar. Det ser verkligen ut som ett sommar hus som bara väntar på er. Ljust och fint.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ett sommarhus som gör sig bäst i sol och värme! Här sitter vi på utedass, tvättar oss i sjön eller i tvättfat och bästa maten läggs på grillen. Att få tassa ut i daggvått gräs i tidig morgon medan solen stiger på himlen och fåglarna kvittrar i tystnaden är ren och skär lycka :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera