onsdag 18 december 2019

Less is more

Nu är han upp packad, den enda tomten i vårt hus :-)
Helt unik är han, och väldigt personlig!
Han pratar värmländska, för han är från Värmland......och många är de år då han har ojjjjjjat sig över hur jag slitit fram till jul......
.....men i år skrockar han mer förnöjt "Höhöhöhö......det artar sig!" :-)
Huset är pyntat utifrån ork och lust och det känns väl mer som "less is more" än "more is more".
Det enda jag längtat efter är vackra växter och blommor......och att plocka in av både mossor, lavar, kottar och barriga kvistar från naturen. Fick jag önska något utöver det vore det lite vit fluffig snö också!
Ett täcke av snö lockar fram både julkänsla och julsångsnynnande hos mig. Har varit lite dåligt med både det förstnämnda och det andra när vädret bjudit på många plusgrader, regn och grått, grått och grått.
Idag har maken och jag varit och storhandlat det mesta till julmaten och även där bantar vi lite år för år. Ska prova några nya gröna rätter förutom den traditionsbundna skinkan och Jansson och jag är helt övertygad om att vi kommer att bli mätta den här julen också.
Kanske därför tomten skrockar så belåtet i år......."Äntligen har hon fattat att julen handlar om kärlek, glädje och gemenskap mer än ett jagande efter perfektion......äntligen har hon fattat!" :-)

KRAM
Birgitta



3 kommentarer:

  1. Det var allt en redig tomte det! Så passande bland mossa, granris och kottar på din vackra skänk. Lyssna på honom du.

    Önskar dig fina stressfria dagar.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Härlig tomte som håller koll på ditt julstökande! Bäst att lyda honom . . . annars ojjjar han högre o högre!!! :-)
    Ha en fin helg o 4e Advent
    Kram

    SvaraRadera
  3. Håller med dig, julen har varit hysterisk många år men redan förra året började jag skala ner. Nu har jag skalat ner så mycket att jag nästan tappat julkänslan...Några dukar med julfärg, en bonad på väggen, en (1) tomte och bara adventsgran. Men så mycket behagligare jag mår och njuter av att tända ljus, ta en kopp kaffe och lyssna på julmusik:)
    GOD JUL!
    Skorpan

    SvaraRadera