torsdag 7 mars 2019

Vardagsrum

Tänkte på att det är väldigt sällan jag visar bilder från vårt hus som inkluderar mer än bara en sak eller en liiiiiten del av ett rum.
Så idag blir det lite bilder från vår renovering av vardagsrummet som började med att maken byggde en braskamin.
Vi var och tittade på modernare braskaminer......såna som "bara" är att ställa på plats och installera, men så kan ju jag vara så himla krånglig att jag vill ha något unikt, byggt precis bara för vårt hus och min snälle make fixade det :-)
Vårt hus har en stor murstock som ett nav i mitten så varför skulle vi inte ta vara på det nu när vi har möjligheten?! 
Så mysigt är det att tända en brasa under kulna kvällar, men det blir bara EN brasa för sen blir det så varmt så vi nästan måste ställa upp ytterdörren på vid gavel och vädra :-)

Vi satte upp panel på var sida om kaminen och monterade upp  spotar i en grund "låda" som döljer ny eldragning. Ett rum kan aldrig få för många ljuspunkter.
Sen velades det länge om tapet eller målade väggar, men till slut fastnade jag för en tapet från Borås tapeter och jag undrar om jag någonsin kommer att tröttna på den, det känns inte så.
Varmt gråmålade golv och den här tapeten......fortfarande efter två år älskar jag kombinationen!
Min bästa snickarmästare (maken) platsbyggde en vedlår/tvbänk av överblivna golvbrädor både i front och topp
Det kan nog vara fint med ved i vedkorgar eller vedställ, men fy vad skräpigt det blir! 
Det här är mycket bättre och så behöver ju inte veden se så där fin ut utan kan vara både tunt och tjockt om vartannat :-)
De gamla golvbrädorna som bildade topp på vedlåren räckte precis till en låååååång hylla att ha på väggen och de vackra smides konsolerna fyndades på loppis
.......och den här gamla pallen bara älskar jag! 
Den har ett hål i mitten, kanske ett pottpall :-), men det syns inte under zinkbaljan där tändveden huserar
Det gamla skåpet hade en gång en riktigt maskäten överdel som kasserades och ersattes av en spegel och det sparade krönet. 
Perfekt gömställe för tekniska apparater som är sååååå fula (tycker jag)
Nu skulle jag gärna vilja byta ut vår svartmönstrade soffa till en annan med lugnare färg, men än så länge har vi haft svårt att bestämma oss för vilken soffa vi ska välja. Det finns ju liksom inte bara en, två eller tre olika modeller utan MASSOR.....och minst lika många tyger och färger.
Alla dessa val :-)

Allt gott till just dig som kikar in här!
Kram
Birgitta



6 kommentarer:

  1. Genomtänkt är ordet som kommer för mig, så vackert och vilsamt. Har testat att göra snarlikt men jag faller tillbaka till det mörka och murriga:) Men det funkar bra det med!
    Fortsatt fin internationell kvinnodag!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag såg ett så mysigt hem i engelsk stil i en tidning. Tunga mörka möbler och mönstrade tapeter.....det var så fint! Det är sånt här som gör det så svårt att välja, det finns så många inriktningar som är snygga!
      I vårt vardagsrum finns också en stor svart skänk och en svartmönstrad soffa som kontrast till det vilsamt grå/vita. Jag klarar inte att ha allt så där perfekt ljust och lugnt utan balanserar med mörka färger, men det visade jag inte i det här inlägget :-)
      Kram!
      Birgitta

      Radera
  2. Jätte snyggt och. . .ja många val blir det. . . tänk bara på alla dessa tapeter som finns och vad svårt det är att se hur hela rummet ska se ut när man bara ser en liten lapp i en tapetpärm! Förstår din huvudvärk över soffval. . . finns ju en hel del att välja mellan!!!
    Nu ska jag ta en fika med smarr o fira kvinnodagen!!! :-)
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu finns det mååååånga väldigt vackra tapeter av de mest skiftande mönster, färger och strukturer.....precis som med soffor, tyger och så mycket annat. Ibland är det bra, ibland ger det bara ångest!
      Ha en fortsatt fin helg!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Så jättefint. Vackra bilder. Ha en fin dag kram från Nina

    SvaraRadera