söndag 2 december 2018

Första Advent

Jamen då börjar vi väl räkna ner mot jul!
Har vänt upp och ner på alla mina lådor med julsaker så det ser ut som om bomben slagit ner i vårt gästrum.....men vi väntar inga övernattande gäster den här veckan så jag hinner nog få fint där igen när adventspyntet är hittat och placerat så det skapar lite vinterstämning i vårt hus :-)
Utomhus är det färdigpyntat. Till och med växthuset har fått lite barrig grönska.
Granen där inne har en ljusslinga som lyser när det blir mörkt och det ser så mysigt ut!
Har ni haft lika konstigt väder som vi i veckan?
Först var det plusgrader och regntungt, sen slog det om till -10. I torsdags på dagen snöade det och blåste så flingorna flög vågrätt. Barnen i skolan rullade snöbollar och byggde snögubbar och ljuslyktor och jag nynnade julsånger när jag gick hem från jobbet :-)
På natten till fredag ösregnade det och det var till att gå försiktigt så man inte drattade på rumpan i ishalkan och nu är det bara grått, grått och regntungt igen.
Ja, vad säger man?!
Vädret är som det är och egentligen längtar jag inte efter snö och kyla, men till julafton vill jag gärna ha lite vitt på marken. Kanske kan min önskan slå in. Hoppas det.

Ha en alldeles ljuvligt fin första advent!
Kram
Birgitta 

8 kommentarer:

 1. Såå mysigt o fint växthus. . . kan tänka mig att granen lyser vackert på kvällen!
  Ja vilket väder vi haft/har det liknar fyra nyanser av brunt! Här har det regnat i en vecka nu och varit plusgrader! Vi får verkligen hoppas det kommer några vita flingor till jul!
  Kul varje år att få dyka ned i julkartongerna och hitta sådant man glömt bort. . . !!! :-)
  Ha en fin vecka!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev inspirerad av din julkrubba och fick lust att hitta en plats till min egen krubba i år. Annars har jag ratat mer och mer av nerpackat julpynt och också rensat ur en del och skänkt till loppis, men det har också tillkommit lite som jag fyndade på mellandagsrean förra året. Pynta vill jag, men dras mer till blommor och grönt än röda tomtar :-)
   Kram!
   Birgitta

   Radera
 2. Så fint du gjort i växthuset! Jag kan se det framför mig när det lyser i mörkret!
  Eftersom Anders slaskade som kommer julen att braska och det tror vi på eller hur? Hoppas kan man!

  Ha en fin vecka.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu lyser det i mörkret. Idag behövdes det eftersom det inte blev riktigt ljust på hela dagen......bara 50 nyanser av grått! Någon gång kommer vintern, kanske lagom tills tomten ska spänna sina renar framför släden, vi får önska det :-)
   Kram!
   Birgitta

   Radera
 3. Så fint du har gjort! Jag har upplevt båda -19 och som idag plus 3 och regn. Ur led är tiden...
  Jag gillar när man ser marken på promenaden men visst är det mysigt med lite vitt på julafton, men med barmark i december blir vintern inte lika lång och jobbig...
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att vintern blir lite lättare utan snö även om det vita lyser upp en del och skapar en annan stämning än regntungt grått. Brukar säga att det kan vara vinterväder från mitten på december till mitten på januari. Innan dess kan det vara varm höst och sen kan det bli vår :-) Frågan är om vi inte är på väg åt det hållet.....i år verkar det ju onekligen så.
   Allt gott till dig Skorpan!
   Birgitta

   Radera
 4. Så jättefint du gjort!
  Vi har också haft smått kaos i gästrummet när julsakerna väntat in sina rätta platser. Men ingen skulle ju sova där så ingen fara och nu är ordningen återställd!
  Ute har jag faktiskt inte pyntat så mycket men det beror på vädret...
  Vi haft några dagar då det blåst så fruktansvärt mycket så jag anade att det mesta av belysningar skulle blåsa sönder. Vågade därför inte sätta ut nåt.
  Jag satte några enriskvistar i en kruka men de blåste iväg de med!
  Sen kom en himla massa regn men så igår kom det snö istället.
  Men...nu regnar det och mera regn ska det bli..
  Nåja, så länge det inte blåser så ska det väl bli pyntat därute också!

  Din trälåda blev jättefin med de olika facken!
  Ha det fint Birgitta!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, har ni haft sånt eländigt väder norröver!! Vi har haft en så vacker dag idag med SOOOOL och någon minusgrad. Igår såg barnen i skolan ut som lerhögar när de kom in från rasterna, men idag kanade de mest omkring på vattenpölarna som frusit till is under natten så de var rena när de kom in :-)
   Allt gott till dig!
   Kram Birgitta

   Radera