måndag 30 oktober 2017

Myyyyyysigt!

Nu är den här......tiden då det är dags att mysa inne medan temperaturen närmar sig minusgrader ute.
Vi tänder levande ljus
.......och så premiäreldar vi i den nya braskaminen.
Det blir såååååå varmt bara efter en brasa! Varma tröjor åker av och det är snudd på att vi funderar på att ställa upp ytterdörren för vädring :-)
......men tänk så mysigt det är att kunna elda en liten stund när nordanvinden viner utanför och bergvärmen inte riktigt hänger med i svängarna mellan plus och minusgrader.
Precis därför installerade vi den här braskaminen!
Snart är också den platsbyggda vedlåren, som skymtar där till vänster, klar. Det fattas bara en sockel i nederkanten på den, men enligt maken är den på G. Lite kapande, hyvlande, överhandsfräsande och målande bara :-)

Varma kramar
Birgitta

2 kommentarer:

 1. Sååå mysigt & härligt med ljus o brasa när höstvindarna viner runt knuten! Jag är själv en "ljusoman". . .faktiskt året runt :-) Men under höst/vinter blir det extra mycket förstås!
  Önskar dig en mysig ljushelg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar verkligen den ljusa årstiden, men det finns en sak jag saknar då och det är den där magiska känslan av många levande ljus i rummen. Även om jag också tänder ljus ibland under vår och sommar blir det inte riktigt samma sak. Därför är ljusförrådet nu påfyllt för att fylla kyla och mörker med värme och ljus ;-)
   Ha en fin allhelgonahelg!
   Kram
   Birgitta

   Radera