fredag 6 oktober 2017

I backspegeln

Nu när jag sitter i vårt nyrenoverade vardagsrum och myser så här på fredagseftermiddagen efter veckans jobb tänker jag på hur härligt det är att ha ordning och reda omkring mig!

Ordning och reda var det definitivt INTE då vi flyttade hit 1/12 2013. 
Ingenting blev ju riktigt som vi hade planerat då det upptäcktes att huset var vattenskadat ända ner i grunden några månader innan vi skulle flytta in.
Då hade vi redan hunnit riva en massa för att börja bygga nytt och ALLT var ett enda kaos!
Det är lätt att glömma bort hur det varit under resans gång.....men jag tänkte ta mig, och er, med på en liten tripp tillbaka i tiden :-)

Bakom den här dörren revs allt ut ända ner till stenarna i grunden
Då fanns inte ens den här utbyggnaden.....eller dörren....för det fixade vi så att den blivande tvättstugan skulle kunna rymma både bergvärmepump och tvättmöjligheter.

Det är inte klokt egentligen, men så här såg köket ut dagarna innan vi flyttade in

.......och det här är bilder på då det var i det närmaste klart. 
Golvet är ju målat nu, men taklisterna fattas fortfarande. Dessa eländiga lister!!!.....men endera dagen sitter de nog också på plats :-)Så fixade vi hallen som såg ut så här när vi flyttade in

Vi fick byta golvet eftersom det var söndersågat då det drogs vattenburen värme i huset. 
I alla rum fanns det plastgolv eller heltäckningsmatta som vi rev ut och under dem fanns de gamla originalgolven i trä så vi valde att lägga nytt trägolv även i hallen.
Såååå skönt när det var på plats och vi slapp hoppa på de gamla bottenstockarna när vi skulle in eller ut :-)
Så här blev det då vi gjort i ordning hallen


Måste ta nya bilder på hur det ser ut nu när golvet är målat, golvlisterna sitter på plats.....och till och med trappan är färdig skrapad!

Det största och eländigaste projektet var badrummet som ligger en trappa upp och såg ut så här då vi började med det

Det var en helt oslagbar känsla då allt var klart.....precis ALLT. Det första utrymmet som vi gjort HELT klart och inte bara fixat för att få saker och ting att fungera tills vidare!
Helt fantastiskt att ha allt på samma ställe när man skulle göra sig i ordning och inte som innan då vi hade sovrum en trappa upp, duschen i tvättstugan en trappa ner och ett minimalt toautrymme under trappan i hallen.
Jag smålog säkert en månad varenda gång jag gick in i badrummet när det var klart :-)


En liten bildkavalkad har jag bjudit på, men nu kan jag inte sitta här längre och bläddra bland alla "före och efter" bilder och tänka tillbaka. Dags för lite god mat och ett glas vin eller två.....det är ju FREDAG och en hel lång härlig helg ligger framför oss :-)

Allt gott till er alla!
Birgitta

6 kommentarer:

 1. Ja, tänk vad ni har jobbat! Helt oroligt, men ni har nu fått ett helt nytt fint hus, som vem som helst skulle önska sig. Konstigt nog, när det sedan har gått några år så glömmer man hur jobbigt det var. Människan är nog funtad så, bättre att glömma allt jobbigt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är bra att man glömmer....att man har förmågan att leva i det som är här och nu och inte i det som varit :-)
   Jag vet inom mig att en del moment i renoveringen tar emot att göra, men alternativet att INTE göra det finns inte nu när vi ändå valt att köpa det här huset och vi kan vara ganska duktiga på att peppa varandra när den ena tycker det känns motigt.
   Det är roligt med de här "före och efter" bilderna, speciellt som vi emellan åt känner oss väldigt lata och har glömt bort att vi faktiskt åstadkommit ganska mycket på de här fyra åren om vi då också räknar in jobbet på vår Dalagård, renoveringen av yngsta sonens lägenhet och att vi också hjälpt äldsta sonen med hans lägenhet.....FY SJYTTON känner jag nu.....så MYCKET renovering!! Inte konstigt att vi kroknar ibland :-D
   Ha en fin söndag! Vi ska ut och hämta ved. Vår nybyggda vedlår är snart klar och det börjar bli dags att premiär elda i braskaminen!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 2. Wow. . .såå fint ni har fått det! Vitt & fräscht överallt. . .o supersnyggt golv i badrummet! Där skulle jag kunna flytta in! :-) Det är väl värt all möda o tid ni lagt ned på renoveringen! För skaffar man sig ett äldre hus så ser man väl för sitt inre hur det skulle kunna se ut när det blir färdigt! Super snyggt!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för berömmet :-)
   Huset har helt klart potential och vi hade en plan med vad vi ville åstadkomma redan då vi köpte det.....men det krävdes en del diskussioner mellan maken och mig innan han gick med på att köpa. Jag såg drömmande möjligheter.....han såg en massa jobb....men så sa vi "Vad sjutton, det drabbar bara oss" och köpte :-) Båda barnen hade ju flyttat hemifrån och det är bara vi som drabbas av renoveringskaoset.
   Fantastiskt nog håller vår ursprungliga plan fortfarande och nu när vi fått de viktigaste funktionerna klara har vi bestämt oss för att göra allt helt klart på nedre plan innan vi påbörjar något på övervåningen. Vi blir klara när vi blir klara....om vi nu någonsin blir helt klara :-D
   Varm kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 3. Åhh så mycket jobb ni lagt ner på huset, och mycket som inte direkt syns som rör och annat, som ändå är nödvändigt för att det ska fungera. Ja det är tur att man inte alltid vet innan hur mycket jobb det är! Och så tillkommer det alltid en massa annat.
  Men roligt och nödvändigt med en tillbakablick. Vilket underbart hus ni har nu!
  Kramar från mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du om någon vet ju hur mycket jobb som kan ligga bakom varje moment av renoverande :-)
   Vi börjar bli klara med den nedre våningen, men sen är det en hel del kvar även på ovan våningen. Fast jag är väldigt glad åt allt som är gjort och att det nu börjar kännas som ett hem och inte bara en byggarbetsplats! Det är kul med "före och efter" bilder så man kan påminna sig själv om att vi inte bara suttit och myst i soffan utan stretar på mot den målbild vi har med vårt hus :-)
   Kram!
   Birgitta

   Radera