lördag 30 september 2017

Mera belysning

Sista dagen i september.
Nu lägger vi alla utomhusprojekt åt sidan, men redan nu ser jag fram emot nästa vår och sommar då vi kan fortsätta fixa!

Husets panel, som jag hade tänkt börja skrapa och måla på framsidan, ser nästan likadan ut som i våras. 
Vi konstaterade att den tyvärr är i väldigt dåligt skick på de mest utsatta ställena så där behöver den bytas ut.
Det blev ett mycket större projekt än vad vi hade tänkt och stora projekt vinner på att planeras så det får vänta, men vi har i alla fall börjat på en liiiten del :-)
Vi ville sätta in spotlights i taket i hallen, men anade att vi skulle få hallen full av sågspån om vi började borra upp hål i innertaket.
Maken tog istället bort panelen på utsidan så han kunde ta sig in den vägen och skottade undan spånet där hålen skulle borras.
Så fick vi ny panel på den delen i alla fall.....och belysning i halltaket....OCH faktiskt också fungerande utebelysning eftersom den gamla lampan varit bortkopplad då elen dragits om. Allt det kunde nu fixas på en och samma gång.
Nu slipper vi famla oss fram i kolmörker utanför huset och till nästa år räknar vi med att fortsätta med panelen. Kan väl inte säga att jag ser fram emot just det jobbet, men jag ser fram emot att se vårt hus i nya fina kläder :-)

Solen skiner hos oss. Det ser ut att bli en vacker dag.
Önskar er alla en härlig helg!

Kram
Birgitta4 kommentarer:

 1. När vi tog över huset vi bor i så var det många år sedan det fick något underhåll så det har varit en lång kamp att få det i bättre skick. Men som med så mycket annat så blir det lätt mycket mera än vad vi räknade med. Dessutom ska man ju hinna med så mycket annat också.
  Vi är långt ifrån klara och det tar nog många år innan vi är det. Antar att det då är dax att börja om igen! Haha!
  Belysning är en viktig del för att få till den rätta trivseln. Här fanns ingen belysning alls utomhus så på kvällarna var det becksvart här! Nu har vi massor med solcellslampor och de står ute året runt. Vilken uppfinning! Älskar dem! Vintertid krävs det förstås även de som går på el.
  Inne har vi också många ljuskällor. Hellre många små än få med kraftig belysning, för sånt gillar jag inte!
  Ni har det så fint hemma! Blir nog jättefint med spottar i hallen!
  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram, Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så var/är det med vårt hus också! Vi började med nya vatten och avloppsrör. Fortsatte med ny värmekälla och ny eldragning. Vi har brutit golv, öst sågspån, fixat ytskikt, flyttat dörrar, byggt kök, badrum, tvättstuga.
   Nu är vi snart klara med den nedre våningen, sen är det den övre kvar förutom fasaden på huset och också två uthus i behov av kärlek och omvårdnad. Det kommer aldrig att ta slut på jobb, men vi gör som ni, vi tar en bit i taget. Jag försöker att njuta av varje moment som är gjort och försöker skjuta tankarna på framtida projekt åt sidan.....ibland klarar jag det, ibland inte :-)
   Fina dagar önskar jag dig!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 2. Oj vad ni jobbar och står i. . .men tur att ni hann göra belysningen klar nu när hösten nalkas!!! Det brukar ju alltid bli ett större projekt än vad man räknat med från början när man ska börja renovera. . . !!! Blir säkert jätte fint när allt blir klart!
  Önskar dig en fin torsdag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi pinnar på med saker som behöver göras, men vi tar det vi orkar och känner inte att vi direkt måste stressa. Det är det som är så härligt med hösten.....att vi unnar oss att ta det lugnare trots att vi nästan alltid håller på med någonting :-)
   Idag har jag grundmålat vedlåren som maken byggt. Börjar bli dags att fylla på med ved så vi kan myspysa vid braskaminen när kylan kommer!
   Redan fredag i morgon. Veckorna bara rinner iväg!
   Allt gott till dig.
   Kram
   Birgitta

   Radera