tisdag 10 oktober 2017

Hylla av gamla golvbrädor

Vi har blivit med hylla i vardagsrummet.
En ganska stor hylla som är 2 m lång och verkligen pryder sin plats!
Ni som följt mig ett tag vet att vi sällan tar den enkla vägen.....som att åka till ett möbelvaruhus och köpa en färdig hylla. No, no, no......här tillverkas det ofta något av egen design :-)
Vi har såååå vackra gamla golvbrädor i ett uthus på vår Dalagård.
Själva byggnaden går inte längre att rädda, men golvet har vi tagit tillvara på.
Gammalt trä som blivit slitet efter många års användning har en själ som talar till mig och den här gången sa det att det skulle bli perfekt i vårt vardagsrum :-)
Vi håller på och bygger en väggfast vedlår i vardagsrummet som får en skiva gjord av de här gamla golvbrädorna så det passade väl jättebra att också använda dem till hyllan.
Jag hade sån tur att jag hittade 3 st tunga konsoller av gjutjärn billigt i en second hand butik i Katrineholm när jag hälsade på min mamma sist
......så min fina handyman make snickrade ihop en unik hylla till oss.....och nu sitter den på plats!
Jag har saknat vår stoooooora klocka som stått bakom soffan sen vi tapetserade om , men nu fick den komma tillbaka upp på väggen.
Sen sprang jag fram och tillbaka med saker för att hitta precis den där rätta kombon som harmonierar och landade i gamla biblar från makens föräldrahem
......tillsammans med en framsida från ett gammalt nothäfte i en ram jag fixade för många år sedan och lite oputsat nysilver
Ljusstakarna och skålen på fot med en peperomia knyckte jag från vardagsrumsbordet så nu är det helt tomt där. Funderar som bäst på vad som ska få ta plats där i stället. Kanske lite trä, en grön växt, älghorn, gamla konserveringsglas med värmeljus??
Åhhhhh det här är så härligt.....att komma till det där pyntandet och pysslandet. Det roligaste av allt när det gäller renovering om du frågar mig :-)

Kram
Birgitta


8 kommentarer:

 1. Så fint ni gör det!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Skorpan....fint blir det :-) Tänk att kunna städa och få allt att se prydligt ut utan byggmaterial längs väggar och golv.....och bara det att kunna göra "något litet" och inte en renovering som vänder upp och ner på allt! Nu har vi i och för sig även sån renovering kvar på ovan våningen, men det tar vi inte just nu.
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 2. Kul att ta tillvara gamla golvbrädor. . .som har en alldeles egen historia! Och snyggt blev det!!! Gillar så klart dina biblar. . .är ju svag för gamla böcker!
  Så kul att sätta ihop saker som kan bli sambo och t o m gifta. . . för att efter ett tag kanske bli särbo o skilda. . .hi hi
  Ha en fin Torsdag o Helg!
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det det som är det roliga!....att skapa små familjegrupper som man just nu tilltalas av. Så ändrar man smak eller ramlar över nya fynd man inte hade en aning om att man behövde....och så ändras grupperingarna :-) Ofta har man något som blir som ett signum i inredandet. Jag vill nästan alltid ha något grönt med, som levande växter, eller konstgjorda sådana.....och gamla böcker finns på många ställen även hos oss!
   Tänk att det är fredag i morgon....igen! Veckorna försvinner så fort!
   Allt gott till dig.
   Kram
   Birgitta

   Radera
 3. Tack goa du för kommentarer på bloggen!
  Den hyllan blev verkligen fin, gillar att kunna ta till vara och skapa eget. Och konsolerna passade så bra till!
  Sedan kommer det roliga, att pröva vad som passar. Du har verkligen blick för det, att få till en tilltalande och intressant helhet.
  Tog emot en hjärtlig kram från dig och skickar en tillbaka:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att få den här raddan av meddelanden igen att G:a Affären har lämnat en kommentar :-)
   Måste få säga att jag saknat dig!....men nu vet jag att du finns på instagram också!
   Tycker det känns bra att återanvända det som redan finns och den patina som gammalt trä har fått är så härlig. Tacksam är jag också över att ha en make som möjligtvis kan höja på ögonbrynen åt mina påhitt men sällan säger nej till att hjälpa mig förverkliga dem :-)
   Stor kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 4. Så fint! Jag älskar gammalt virke, härlig patina :) Jag har funderat så på din gamla Barbie, kan det ha varit en "American Girl barbie? De hade oftast kort page-frisyr, men det fanns de med utåt-svängda toppar också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen den där American Girl ser bekant ut! Det kan vara så att själva barbiedockan hade brunt pagehår och att det där extra huvudet hade lite längre blont hår med utåtböjda toppar. Dockan finns kvar för min kusins dotter fick den av mig och jag vet att hon har sparat den :-)
   Ha en fin vecka!
   Kram
   Birgitta

   Radera