söndag 6 augusti 2017

Malabarspenat

Måste bara få presentera en jättefin gröda!
Varje år brukar jag prova något nytt i våra odlingar och den här godingen har verkligen varit en härlig överraskning......Malabarspenat "Rubra" som är så god att bara strimla och wooka i olja med vitlök och flingsalt....och som den växer!!!
Bladen är så vackra.....otroligt mustigt gröna, köttiga och så perfekta att man nästan tror de är konstgjorda :-)
Plantorna tar inte alls stor plats eftersom de klättrar likt Jacks bönstjälk mot skyn. Det är bara att nypa av rankorna på höjden om de hotar att slå i taket. Det bryter då fram nya skott med söta små blad färdiga att bara stoppa i munnen.
Jag hade lite svårt att få fröna att gro och fick så dem i två omgångar, men de fyra små skott som kom upp räcker mer än väl åt oss och nu kan jag plocka av bladen från den stora zinkbaljan i växthuset varje dag om jag vill.
Inköpslistan vi brukar ha med oss när vi åker och storhandlar är mycket kortare än den brukar vara.....nästan så jag varje gång funderar på om vi verkligen inte glömt något. 
Vi har så mycket att äta av från växthus och friland och maken förser oss med både älg, rådjurskött och fisk som röding och regnbåge som ligger i frysen så det behövs inte så mycket mer.
Underbara skördetid.....så enormt lyxigt att ha förmånen att kunna äta grönsaker och frukt från egen täppa!

Kram
Birgitta

2 kommentarer:

 1. Mmm, verkligen lyxigt, mums :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mums är det :-)Tänker på maken som annars inte gillar tomater, men gärna plockar några cocktailtomater i munnen när de kommer från våra egna plantor. Så är det med sockerärtorna också, någon minut i kokande vatten och så är de så söta och goda att jag skulle kunna äta bara sockerärtor :-) Fast det har varit ett eländigt vattnade. Har nog aldrig längtat så mycket efter regn som jag gjort den här sommaren!
   Ha det så bra!
   Kram
   Birgitta

   Radera