onsdag 2 augusti 2017

Kan bara inte låta bli :-)

Funderade på vad jag skulle presentera för vackert i dagens blogginlägg.
Det ligger en hel drös bilder på lager från vår prunkande trädgård....och de är väl värda att visas....men jag väljer att ta den här glamourösa bilden istället :-)
Man kan ju alltid tona den i kanterna så det ser liiiite fint ut.....eller?! 

Jag är faktiskt väldigt lite ute i vår trädgård nu så det kändes som att de där vackra bilderna får vänta. Det är istället det här vi lägger vår tid på....projekt måla köksgolv!

Vi hade det så städat och fint i helgen som var då hela makens syskonskara med respektive, barn och barnbarn var hos oss på sommarfest. 
Vi hade lånat ett stort partytält som monterades upp i trädgården och det var så mysigt att duka, äta och sitta där och prata även om vi hade turen att få härligt sommarväder med bara några få regnstänk under dagen.
Det festades till sent trots att de flesta hade lång väg att köra hem så på söndagen tog vi en välbehövlig paus, men direkt på måndag morgon satte vi fart igen och så var vårt välstädade hus bara ett minne blott :-)
För en dryg vecka sedan hade vi möblerna från vardagsrummet i köket.....nu har möblerna från köket flyttat ut i vardagsrummet.

Vi har inget stort kök, men det härbärgerar en skänk som jag en gång för många år sedan ritade och lät tillverka på ett lokalt snickeri.
Den var vi ju tvungna att tömma för att överhuvudtaget kunna rubba den åt något håll. Det jobbet kändes som ett ymnighetshorn....det tog aldrig slut på saker!!!....eller.....visst tog det slut till slut, men jag insåg att det är dags för en "operation rensning" innan allt ska plockas tillbaka!
Hur kan det ens få plats så mycket glas, tallrikar och annat?! Det var fullt på alla lediga ytor i vardagsrummet!
Nåja....det får jag ta senare för nu har vi grundmålat golvet 2 gånger och i morgon är det dags för slutmålandet i samma mjuka grå ton som i vardagsrummet.
Det här är det sista stora jobbet på vår nedervåning, att få golven målade. Sen är det "bara" sånt där smådutt kvar som golvsocklar och lister, men att fixa det skapar inte det här kaoset och det är heller inte nödvändigt att göra allt sånt precis på samma gång.
Så.....jag kunde bara inte låta bli att visa några helt oglamourösa bilder från vårt hem. Det är så det ser ut just nu :-)
Fast snart har vi ordning och reda igen.....och ett plus då är att allt kommer att vara städat och genomgånget! 
När mörkret börjar sänka sig över oss om en månad eller så kan vi sitta framför myspys brasan med en kopp te och då kan jag börja läsa den där boken jag fick som sommargåva.....kanske....man vet aldrig med oss och våra projekt :-D

Kram till er alla som kikar in här!
Birgitta 


2 kommentarer:

 1. Vilken lycka att ni hann samla alla till en sommarfest. . . .innan nästa projekt satt igång!!! Jag blir helt matt. . . .vet att det tar på krafterna att flytta. . . det är då man upptäcker hur mycket man har samlat på sig i lådor och skåp. . . och att som du tömma ett rum till ett annat är ju ungefär likadant. . .!!!
  Önskar dig en vilsam helg vännen! ;-)
  Stor Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är det lite vila :-) Köksgolvet är klart och möblerna har fått flytta tillbaka så vardagsrummet är städat och fint igen. Det är först nu vi börjar se resultatet av allt jobb vi lagt ner den här sommaren. Helt fantastiskt att vi renoverade hela vardagsrummet fast vi från början bara tänkt göra färdigt kaminen och fortsätta med allt annat senare.
   Att sitta här nu, sent på fredagkvällen, med tända levande ljus och ett hem i ordning är en helt obeskrivligt härlig känsla!
   Stor kram tillbaka till dig Miranda Maräng :-)
   Birgitta

   Radera