torsdag 11 maj 2017

Liten pensée

Men hörrni.....vart har vårvärmen tagit vägen?!
Jag trånar efter alla sommarblommor som lockar i handelsträdgården men orkar inte släpa känsliga växter ut och in när det är flera minusgrader på nätterna och jag får skrapa rutorna på bilen när jag ska till jobbet på morgonen!
De små penséerna klarar sig även om de nickat lite ledset med huvudena när minusgraderna blivit för många. 
I år valde jag en liten rosa/lila sort och letade fram den gamla gjutjärnsgrytan som förra ägarinnan till vårt hus lämnade kvar när hon flyttade.
Jag bottnade grytan med plast så den inte rostar och så fyllde jag den med de söta penséerna.
Vi var till Stockholm förra helgen och passade då på att göra ett besök på Ulricsdals handelsträdgård på lördagen. Det fanns såååååå mycket fina blommor där!
Om inte nordanvinden hade blåst så isande kallt hade jag velat gå där och titta länge, länge....men jag var inte klädd för vinterväder och det lockade heller inte att köpa något när jag huttrande drog min långa kofta tätare runt kroppen och korsade armarna för att hålla mig någorlunda varm.
Blommorna lockar, men jag håller mig till mina söta små penséer ett litet tag till.

Allt gott önskar jag er alla som kikar in här :-)
Kram
Birgitta

2 kommentarer:

 1. Ja HUUUU. . . .vilket väder vi haft i veckan! Man kan inte tro att vi är inne i en maj månad! Jätte fina penséer du planterat i grytan. . . men som sagt man har ingen lust att köpa vårblommor som ändå fryser mellan hagelskurar och snöfall! Får se om vädergudarna sänder lite sol till helgen som de lovat! :-)
  Ha en fin helg!
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag la jag ett täcke på gräsmattan och sträckte ut mig i solen när jag kom hem från jobbet. Maken och lilla taxen gjorde mig sällskap. Inte bikiniväder.....luften är fortfarande kall....men det finns hopp om att i alla fall slippa vinterjackan och kängorna nu :-)
   En fin helg önskar jag dig också!
   Kram
   Birgitta

   Radera