söndag 18 december 2016

Julen närmar sig!

Så var det då fjärde advent och julveckan väntar bakom hörnet!
Det känns som om jag har allt under kontroll....och egentligen är det ju bara jag som kan bestämma om jag vill hålla julstöket på en kontrollerad nivå eller inte :-)
Några julklappar har jag kvar att köpa, sen ska det göras fina paket och i år blir det mååååånga paket....bara för att jag kan.....bara för att jag vill :-)
Granen, som grön och grann nu står utanför huset, ska få sin plats här.....på den gamla kälken och runt den ska jag samla alla fint inslagna klappar.
För i år blir det lite annorlunda. 
I år samlar vi vår lilla fina familj hemma hos oss i vårt röda hus.
Det brukar vara vi som packar bilen full och far iväg för att fira julen med nära och kära, men i år packar istället både min mamma, hennes make och våra barn med respektive in sig i sina bilar och kommer till oss. 
Det ska bli sååååå mysigt!
Här vid den frilagda muren har vi planerat att bygga en braskamin och väggarna ska panelas om och vitmålas, men det blir någon gång framöver.
Nu passar den här platsen jättebra för den gamla kälken, granen och alla paket!
Den knollriga grenen och smideskronan får flytta på sig och de silvriga glaskulorna ska hängas upp i granen. Åh....det kommer att bli så fint!
Snart är vi där. Snart kan vi sjunga "Juuuul, juuuul, strålande juuuuul...." :-)

En fin vinterdag önskar jag er alla!
Kram
Birgitta

8 kommentarer:

 1. Det blir väl härligt att få vara hemma :) Vi brukar alltid vara hemma trots att vi bor i lägenhet, bara för att det fungerar bäst att ha Rebecca hemmavid när det ska ätas och så, där man har sina hjälpmedel och liknande, det är alltid krångligare borta, så de närmaste får komma till oss. Vilken otroligt fin trollhassel-kvist det var, stor och knollrig :) Jag önskar en riktigt trevlig Jul till dig och din familj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kvisten är fin! Jag har ju en som jag visade tidigare att jag satte belysning i och så den här. Båda fick jag av en granne som tänkte köra dem till tippen eftersom den ormhasselbuske de hade utanför ytterdörren hotade att göra en törnrosa häck precis där de skulle ta sig in :-) Vilken tur att herrn i huset kom på att han först kunde fråga om jag ville ha dem innan de hivades iväg!
   En riktgt fin jul önskar jag er alla! Hoppas att åtminstone liiiite av snön kan få ligga kvar, men nu verkar det bli vårvärme igen. Hur som....det blir jul ändå.
   Kram
   Birgitta

   Radera
 2. Så mysigt det låter! Vi firar inte hemma för första gången på mycket länge. Känns annorlunda men trevligt det med:) Grenen var helt underbar, sådana växer inte vid mina breddgrader vad jag vet.
  Önskar dig och de dina en fröjdefull och fridfull julhelg!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ormhasseln är verkligen härlig! Jag planterade en buske vid vårt förra hus och har planterat en här vid vårt lilla röda hus också. Den är fortfarande ganska liten, men kommer att ha plats att bre ut sig med åren. Det är nog så att den kräver en växtzon som är lite mildare och inte riktigt gillar den norrländska kylan.
   Idag konstaterar jag att den snö som legat så vit och fin nu nästan töat bort hos oss och det verkar vara plusgrader i hela vårt avlånga land. Tomten kommer att få det svettigt i år :-)
   En härlig fin jul önskar jag dig och dina nära och kära!
   Julekramar
   Birgitta

   Radera
 3. Nu blev jag riktigt sugen på att baxa in den gamla slaktkälken men tråkigt nog har vi inte plats. Men hemma hos Er passar kälken förträffligt.../Lilla gummann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska njuta av kälken i år för om det står en braskamin vid muren till nästa år blir det trångt för kälken om jag inte flyttar ut något annat ur rummet.....men i år passar den bra där den står. Idag ska granen ställas på plats och klappar ska börjas paketeras. En härlig dag!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 4. Vilken jätte mysig gammal kälke. . . den passar verkligen bra att ställa granen på och alla paketen runt om!! Kommer att bli läckert med glaskulorna i!
  Ha en Riktigt God Jul!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu står den där....granen på kälken :-) Alla paketen är inslagna och klara och väntar på att placeras runt granen, men jag måste dammsuga en snabbis innan jag lägger dit dem. Lite pysslande kvar och sen, sen är det julafton!
   En riktigt fin och stämningsfull jul önskar jag dig!
   Kram
   Birgitta

   Radera