tisdag 29 november 2016

Den enda tomten

Här sitter han....den enda tomten som får komma fram till jul. Eller....ja, egentligen är han nästan den enda tomten jag har kvar efter att ha rensat och rensat bland julsaker som ändå aldrig tas fram. 

Han är vald med omsorg, under en tid då jag egentligen inte hade råd att köpa något annat än det mest nödvändiga, men eftersom jag bara inte kunde lämna honom kvar där han satt på en hyllkant i en tomteverkstad utanför Arvika tog jag ett djupt andetag och bara bestämde mig!

Han är alltså från Värmland....och pratar värmländska :-)
Han har funnits med oss under många år och jag minns speciellt ett år då barnen var små när jag for fram som ett jehu innan jul med mitt städande, pyntande och fixande.
När jag för en sekund stannade upp och tittade på den här tomten kunde jag höra hur han ojade sig över mitt beteende där han satt och höll sig för huvudet på byråns kant :-)
Jag log åt det då och jag ler åt det nu
.....för inte var det så att jag plötsligt blivit helt knäpp och börjat prata med tomtar och troll utan det var nog mer att jag pratade med mig själv....fast genom tomten....på värmländska.....men förstod jag egentligen vad det var jag pratade om? 
Njaaaa....det tog ganska många år innan den polletten trillade ner som en insikt :-D

Ha en fin tisdag!
Kram
Birgitta

4 kommentarer:

 1. Hi hi. . . härligt inlägg och en urmysig tomte!! Förstår att du fastnade för honom! Inte kan man gå förbi en tomte som pratar Värmländska till en!! ;-)
  Ha en fin 2a Advent Vännen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är han charmig.....och ja, om man lyssnar noga så talar saker till en på ett eller annat sätt :-)
   Tänk att det redan är andra advent i morgon! Veckorna rusar verkligen iväg och en fin andra adventshelg önskar jag dig också!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 2. Söt tomte! Jag har rensat bort julsaker varenda år, det är nästan bara adventspyntet kvar, det tycker jag bäst om. Sedan brukar vi klä en överdådig gran ett par dagar före julafton med massor av gammalt pynt, så det blir nästan det enda julpyntet hemma, förutom några få lite större tomtar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är tomten söt!....och han får komma fram till advent eftersom han inte känns så där riktigt julig med sina grön/bruna kläder. Han är mer som en hustomte än en jultomte :-)
   Redan fredag och snart 4:e advent. Nu vill jag sakta ner tiden lite!
   Ha en fin helg Helena och kram till dig!
   Birgitta

   Radera