måndag 14 november 2016

Det danska fågelhuset

I vårt hem finns det saker jag tycker om och saker jag tycker väääääldigt mycket om.
En del saker har en tendens att krypa lite längre in i känslan än andra och det danska fågelhuset är en sån sak.
Det känns som om jag aldrig någonsin kommer att göra mig av med det....kanske när jag flyttar till ålderdomshemmet.....men INTE innan dess :-)
Det är ca 1 m högt och har flera fina "lägenheter". Bara att välja.....markplan, vindsvåning eller något mitt emellan :-)
Det är över 6 år sedan jag förälskade mig i det här vackra huset och hade förmånen att få köpa det för halva ordinarie priset. Vilken lycka!
Det har så många detaljer, är så välkomponerat och ja, jag tycker om det....mycket :-)
En fin vecka önskar jag er alla!
Kram 
Birgitta

4 kommentarer:

 1. Helt i min smak! Jag älskar fåglar, både de livs levande och de som avbildas i trä/porslin.
  Jag hade definitivt slagit till på samma hus:) Går det att öppna "taken"? I så fall skulle jag gärna låta någon fin pippi få kika ut! Tror du det finns i produktion ännu? (tänkte tipsa tomten...)
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Skorpan!
   Så kul att också du gillar det här fågelhuset :-)
   Jag gick ut på nätet för att se om det finns något liknande där och säkert kan det finnas någonstans men jag hittade inget nu i alla fall.
   Jag vet att huset är köpt hos dansk grossist, men jag vet tyvärr inte från vilken....och även om jag visste är sannolikheten att de fortfarande tillverkar de här husen liten. Allt ändras så fort när det gäller inredning. Jag köpte mitt från en blomsteraffär som la ner sin verksamhet och sålde ut det här huset som fanns som dekoration i butiken.
   Taken går inte att öppna, men det finns gott om platser att sätta en liten pippi på ändå om man vill :-)
   Om du har någon person i din omgivning som är duktig på att snickra får du gärna använda min bild som inspiration så kanske du kan få ett hus tillverkat efter dina egna önskemål.
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 2. Härligt höghus för pippisar. . . .verkligen detaljrikt. . . synd att det inte finns ute på marknaden nu! Jag hade också tipsat tomten om det!
  Ha en fortsatt fin onsdag!
  /MirandaMaräng

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar verkligen att jag vore tomten som kunde uppfylla både Skorpans och dina önskemål så att också ni fick ett vackert fågelhus att glädjas åt.....eller att jag åtminstone kunde tipsa om var tomten skulle kunna hitta dem! För kanske de finns någonstans även om jag inte vet var.
   Här kikar solen fram och jag tänkte ge mig ut och binda ett hjärta av granris som ska få hänga på verandan. Bäst att passa på när det är uppehåll i regnandet :-)
   Kram
   Birgitta

   Radera