måndag 18 januari 2016

Det ena ger det andra

Alla vattenledningar och avloppsrör är på plats i vårt blivande badrum. Underlagsgolvet är lagt och alla nya eldragningar klara.....men våra befintliga proppskåp känns verkligen inte "up to date" att koppla in ny el i!
Vi har ett skåp i tvättstugan och ett i gästrummet. Det finns både aktiva och inaktiva inkommande ledningar och det är en salig blandning av gamla kuloledningar och lite nyare ledningar.
Elektrikern ska få byta ut allt så det blir modernt och säkert, men det här skåpet i gästrummet var väl inbyggt....
.......i en utbyggd förvaringsdel....som vi nu var tvungna att riva för att överhuvudtaget komma åt att koppla ur det gamla o koppla in det nya.
För vår del gör det inte ett dugg för ytterväggen är inte isolerad och det är så kallt i den här nischen på vintern så dörrarna är tvungna att stå lite öppna för att inte sakerna ska bli helt unkna.
Nu hade vi hunnit ta bort hyllor och dörrar innan jag kom på att jag ju måste dokumentera med före och efter bilder :-)
Det skulle ju inte ha varit någon match att riva det här om det inte varit för alla saker som jag verkligen proppat in där......och så ville jag ju inte ha alla sängkläder, blommor och saker i rummet helt nerdammade vid rivningen så jag började med att bära ut allt utom de större möblerna
......och nu ser det ut så här i vårt sovrum!!!!
Jag får klättra över makens säng för att komma ner i min egen :-)
Utbyggnaden rev maken på någon timme och hela hallen belamrades med gammalt byggmaterial som vi bara skickade ut genom ytterdörren. Idag borde jag ha lastat det på släpkärran, men dagen har gått åt till roligare saker :-)
Maken måste köpa isolering så vi kan isolera och sätta upp nytt ytskikt innan elektrikern kommer.
Inget jobb jag hade tänkt att vi skulle ha gjort precis just nu mitt upp i badrumsbygget, men så är det, det ena ger det andra.

Ha det så bra!
Kram
Birgitta 

6 kommentarer:

  1. Jag vet precis hur Ni har det. Eller i varje fall nästan. Periodvis har det känts tröstlös när hela golvet varit belamrat av bräder, verktyg, målarfärg och isolering. Men en vacker dag kom så golvet fram i öppen dager och allt jobb och slit verkligen givit resultat. Så håll ut!!!/Lilla gummann

    SvaraRadera
    Svar
    1. En sån här röra är knappast unikt för någon som renoverar, så jag är övertygad om att du ser hela bilden framför dig :-) Det gäller att hålla visionen levande och ta ett moment i taget. En dag kommer jag att titta tillbaka på de här blogginläggen och tänka " Aha, det var så där det såg ut då....det hade jag glömt"! Just nu är vi vid gott mod och även om jag önskar att maken hade lite mer tid till övers så går det ändå sakta framåt och det är huvudsaken!
      Ha en bra dag Lilla gummann!
      Birgitta

      Radera
  2. Ja, det är konstigt det där när man renoverar, det ena ger det andra hela tiden, men det blir nog jättebra att få bort den där utbyggnaden :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. När vi hade fått nycklarna till vårt hus och gick runt och tittade slogs vi av hur många små prång och nischer det fanns över allt. Det ger huset en speciell charm, men sen är ju inte alla utrymmen praktiska och rummet känns större och luftigare nu när utbyggnaden är borta. Även om jag tycker att lite av rummets unika karaktär försvann så blir det lättare att sätta upp gardiner och så får jag nu plats med en gammal kista som ska få stå vid sängens fotände så det blir bra :-)
      Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Första intrycket var att även taket var rivet, trodde det ljusblå var himlen! I denna kyla!
    Jag vet precis hur det är när det ena ger det andra... sicket jobb det kan bli för lite säkrare el. Förstår mycket väl att ingen elektriker kan jobba i det lilla utrymmet. Och så mycket bättre rummet blir utan den lilla förvaringsdelen.
    Hoppas det löst sig så att renoveringen kan återgå till badrummet!

    Kramar /Cia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skulle ha sett ut det....att ha den kalla vinterhimlen kikandes in genom ett öppet tak! Nä, som tur var så kunde vi behålla taket på, men när jag tittar på den sista bilden förstår jag vad du menar :-) Igår reglade maken upp väggen så nu kan elektrikern fästa den nya elcentralen och så får vi isolera och sätta upp nya innerväggar efter det. Elen är klar i det blivande badrummet så i veckan hoppas jag att vi kan börja sätta upp väggar där. Det går framåt, men när min "handyman" jobbar växelvis i Stockholm och Skåne så behöver han vila emellanåt också, inte bara gå från det ena jobbet till det andra. Idag tankar han skogsenergi tillsammans med lilla taxen :-)
      Söndagskram till dig!
      Birgitta

      Radera