onsdag 17 december 2014

Liiite julpynt

Det går sakta med mitt julpyntande, men jag varvar det med att röja undan saker jag inte vill ha som juldekorationer som spikaskar, verktyg, tapetlimshinkar, målarburkar och jag vet inte allt :-) Däremellan målar jag så renoveringen av vår hall går framåt sakta men säkert.
Maken har blivit värsta snickarmästaren som själv tillverkar hyllplan och konsoler med överhandsfrästa kanter. Jag bara ritar och förklarar hur jag vill ha det, han tillverkar efter mina önskemål, jag målar och han sätter upp det. Lyxigt, eller vad?!!!
Under några kundfria stunder i butiken knåpade jag ihop två kransar av dansk mjuk en som är så bra för att man kan ha den inne. Den ser nästan likadan ut när den har torkat och rör man inte kransarna barrar de inte heller
....så nu har vår vita skänk i köket i alla fall fått lite julpynt upptill och till helgen tror jag att jag har tid att få till lite juligare saker även på skänkens mellandel
Vår jul kommer att bli röd och vit i år och så kompletterar jag det med blommor, blad o barrgrönt. Det blir bra det!

Ha en fortsatt fin onsdag 
KRAM
Birgitta

5 kommentarer:

 1. Tack för dina fina kommentarer, jag läste och kände värmen. I dag var jag till min vän och vi visste båda att det var ett farväl...men det var ändå vackert.
  Men så fint du gjort med kransarna och de röda banden. Dansk en har jag aldrig sett, jag har svårt att jobba med handskar på så det blir inga kransar i enris för mig. Men de är ju så fina!
  Om en stund ska jag måla golvet i skafferiet, det är nu min lilla plats för glädje! En överhandsfräs skulle inte vara så dumt när det är dags för hyllplanen där inne. Konsollerna ligger fortfarande och väntar på en omgång såpvatten, det blir i morgon för blåsorna i handen har försvunnit.

  En varm kram till Dig /Cia

  SvaraRadera
 2. Så fina dina kransar är! Hos mig är julen också röd vit och grön, blir lätt så när man som jag råkar vara född på "fel" århundrade:)
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. I så fall är jag också född i fel århundrade :-)
   Julkram till dig Skorpan!
   Birgitta

   Radera
 3. Älskar dina kransar där på skåpet! Dansk en har jag aldrig hört talas om förut, man lär så länge man lever. Jag gjorde två enriskransar och jag fick ha handskar på mej när jag band dem! Och det stacks igenom ändå!
  Vilken händig man du har, det är ju så himla roligt med förändringar till det bättre i ett gammalt hus!
  Ha en fin adventshelg!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om mjuk en växer här i Sverige så den är inte så vanlig. Jag är ju utbildad florist och kvistar av mjuk en är något man kan köpa i påse hos grossister som säljer blommor och grönt....och den är just "mjuk", sticks inte det minsta så inga handskar behövs!
   Ja....nu tänder vi snart det fjärde ljuset och räknar ner till julefrid :-)
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera