tisdag 9 december 2014

Ett ljus i mörkret

Vårt hem är i en enda röra och det känns inte motiverande alls att julpynta, men i lördags hängde jag i alla fall upp min älskade stora vita stjärna i vardagsrumsfönstret
Minns att jag vid den här tiden förra året kände precis samma sak och hoppades att jag det här året skulle ha ett hem i ordning. Då, för ett år sedan, var det en byggarbetsplats precis överallt! 

Vi flyttade in 1/12 2013 Rörmokaren hade kopplat på vattnet i de nydragna ledningarna samma dag och den nya bergvärmepumpen hade precis börjat sprida värme i det kalla huset. 
Vi monterade ihop duschkabinen under den första helgen och det minimala toalett utrymmet fungerade med toa och vatten. Maken kopplade in diskmaskinen i köksblandaren som han pallade upp med en hemsnickrad hållare av träbitar i väggen för vi hade varken bänkskiva eller ho att sätta fast blandaren i.....och mitt upp i allt fyllde han 60 år 4/12!

När jag tittar i backspegeln fattar jag inte riktigt hur vi orkade och lika provisoriskt och rörigt som det var vid den här tiden förra året är det inte nu. Ändå känner jag mig såååå frustrerad över att allt går så sakta, att vi inte har ork att bara göra allting klart!
Så.....stjärna, stjärna sprid ditt milda sken och ge mig en spark där bak så jag tar tag i allt jag just nu bara skulle vilja fly ifrån!

Kram till er!
Birgitta

5 kommentarer:

  1. Låt julfriden sänka sig och njut istället, det blir jul ändå hur man än vänder sig:) Ni har gjort en resa väl värd namnet så passa på att ladda batterierna i jul o adventhelger istället!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag läser och tar till mig av kloka råd. Tack Skorpan <3
      Jag vet att det är lätt att bli frustrerad när tankens förväntningar på min egen kraft är högre än den fysiska orken. Jag vet det, ändå blir jag frustrerad. Liiiite dumt är det allt....för visst blir det jul ändå :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Jag håller med skorpan, ni har gjort så väldigt mycket ändå, passa på att vila i Jul, man måste hämta nya krafter :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK för stödet Helena <3
      Ska försöka få det att landa i knoppen, det som kroppen redan vet....för det blir inte ett dugg bättre av att bli frustrerad över allt man vill göra när man ändå inte orkar!
      Kram!
      Birgitta

      Radera
  3. Absolut att det blir jul ändå, egentligen gör vi det till alldeles för mycket av det materiella. Egentligen räcker det med julefrid, lite skinka och levande ljus. Här håller mannen på med att reparera vår bil, den är ganska ordentligt sönderplockad, växellådsbyte pågår, och jag känner mej frustrerad för vi sitter här två mil från affär och kan inte ta oss någonstans. jag försöker trösta mej med att än så länge är inte maten slut i alla fall!! Tack för gulliga kommentarer hos mej!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera