lördag 19 februari 2022

Inte vår än

 Igår fanns inte en snögnutta i sikte och fåglarna sjöng sina vårserenader i den värmande solen.......i morse vaknade jag upp till det här

Vilka kontraster, men så är det ju fortfarande bara februari och inte vår än hur mycket jag än längtar efter att vintern ska ta slut. Bara att acceptera.

Våra små voffsisar gillar snö....."kom nu matte så går vi ut i allt det där vita fluffiga"!

Rambo blir snart 7 månader, det går såååå fort och ibland måste vi titta två gånger för att se vilken av dem som kommer när man ropar. De är så himla lika i sina färger även om den ena fortfarande är lite mindre än den andra och den ena har energi för två, medan den andra med ålderns rätt lunkar lite sakta :-)

En fördel med snö är att hundarna är lika rena när de kommer in som när de gick ut. Kan ju säga att så var det inte innan den här snön föll!

Oavsett väder önskar jag just dig en jättefin helg!
Kramar
Birgitta 



4 kommentarer:

  1. Än är det vinter kvar, säger mor... Men snart är det mars och här börjar vi inte längta förrän Vasaloppet är överstökat. Vovvarna är för härliga där de sitter på vänt! Så söta. Och tänk vad den äldre lär ut mycket till den yngre, kommunikation som inte vi kan se men som dem sinsemellan säkert sker.

    Ha det gott, kära vän.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ibland kan man undra vad det är för signaler de sänder ut till varandra de där hundarna. En kaxig svans upp i vädret är lätt att se och också ett undergivet "jag lägger mig på rygg", men det finns säkert väldigt många små saker som inte vi uppfattar, eller förstår. Våra taxar kan ligga bredvid varandra och njuta av värmen från braskaminen och de kan promenera bredvid varandra, men annars hoppar Rocky oftast upp i soffan dit Rambo inte tar sig upp....än.....och verkar tycka att den där studsbollen till taxval gott kan hålla sig på avstånd :-)
      Kramar till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Här är det också varannandag väder. . . nu väntar vi på snö och blåst som de varnat för ska komma i morgon! Tydligen i mängder vi får väl se vad det blir! Men än så länge strålande sol och långprommis!
    Söta små vovsingar vid dörren. . .så klart lockar snö och bus! :-)
    Ha en fin kommande vecka!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här hos oss i Mälardalen har det kommit snö i mängder i natt och det snöar fortfarande. Maken är ute och skottar och jag och hundarna myser framför brasan. Vill INTE gå ut idag :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera