söndag 15 april 2018

Fönster

Åh.....jag skulle så gärna vilja visa er hur det ser ut i vår hall nu när den vackra William Morris tapeten sitter uppe. Den är så vacker! 
Jag kan ställa mig och bara stryka med handen över den när jag går förbi! Fånigt?!.....hahaha.....det bjuder jag så gärna på :-) 
Tyvärr får ni vänta lite till på bilder för det har varit ganska mörkt och kulet idag så det var inge bra ljus att fota i.
Visar istället det gamla fönstret som ska fällas in i en mellanvägg där i hallen
Det blir väldigt högt i trapphuset och vi vill inte riskera att någon trillar ner från övre hallen till den nedre så vi ska bygga en avgränsande vägg och fälla in det här vackra fönstret som suttit i ett gammalt hus på vår Dalagård.

Där, i mitten på bilden mellan panel och snedtak ska det reglas upp en ram till vägg och fönster. Sen blir det lite mer panel att måla, men det tar jag gärna!
Fönstret kommer att bli så fint där......och i elsladdarna som skymtar ska det kopplas in en vacker kristallkrona.
Jag har hoppat av glädje idag för nu börjar vi se det färdiga resultatet trots att vi är långt ifrån klara :-)
 
Vi brukar säga att när de stora jobben är gjorda tar alla detaljer dubbelt så lång tid, men det går framåt hela tiden tack vare min duktige, händige make. Vad skulle jag göra utan honom?!!!

När jag fotade de här bilderna var inte renoveringstapetserandet riktigt klart men nu har vi fixat det och målat allt med antikvit väggfärg, så check på det också!

Ha en fin vecka.....det lovas sommarvärme!
Varm kram till er alla <3
Birgitta

4 kommentarer:

 1. Ska bli såå spännande att se den vackra William Morris tapeten. . . !!!
  Wow. . .vilket underbart gammalt fönster. . . jag går verkligen igång när jag ser 1800-tals klenoder. . .!!! :-) Ropade nyligen in ett sådant på auktion men ditt fönster är ändå finare!
  Meteorologerna har en tendens att överdriva lite. . . får se om den värmen kommer till helgen!!! :-)
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckliga jag har faktiskt två såna här fönster fast det andra är lite mindre. Gården vi köpte i Dalarna har varit en riktig guldgruva med så mycket gamla saker från olika århundraden som vi har tagit tillvara på!
   Sitter här i morgonsolen......det verkar bli en fin dag idag :-)
   Kram!
   Birgitta

   Radera
 2. Kommer bli urläckert! Jag går själv och stryker på väggen i mitt kök som fått nya tapeter i mönster från 1850. Blev inspirerad av dig så nu är det mörka möbler och lite mer antik än allmogekänsla. Trivs verkligen bra och ångrar inte en sekund - jag säger som Miranda Maräng;
  "jag går verkligen igång när jag ser 1800-tals klenoder". Trodde nästan jag var ensam i detta avlånga land om att uppskatta detta århundrade...jag har definitivt ledsnat på det vita:)
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att kunna inspirera!....och vad härligt att höra att det finns fler än jag som klappar sina tapeter :-) Det finns så mycket vackert från så många tidsepoker. Jag dras åt alla möjliga håll när det gäller både inredning och mode, men försöker hitta den stilblandning som jag trivs med. I vårt hus ser jag trenden av en lugn bas med något som ger personlighet i varje rum och då är just en fin tapet, eller ett vackert gammalt fönster, en sån detalj.
   Ha det så bra Skorpan!
   Kram
   Birgitta

   Radera