söndag 31 december 2017

Nyårsafton

Sista dagen på det här året.
Alltid lika spännande att se fram emot ett nytt år!
Om jag ska summera något av året som gått finns det en sak jag tycker är mer markant än annat och det är vad jag har lärt mig.
Genom mitt jobb har jag lärt mig att ta en dag i taget, en stund i taget.....att inte planera så mycket, inte ha förväntningar, eller farhågor.
Jag kan självklart påverka med mina tankar och handlingar, men jag flyter mer med strömmen, håller mig öppen för det som sker i stunden och lyssnar mer på vad JAG vill.
Jag gillar inte längre att planera, vill hellre se vad jag har lust, och ork, med just nu.

Det betyder just idag att det finns en grund för vår nyårsmiddagsdukning med ett arrangemang på bordet, men jag har ingen aning om vad vi ska tugga på.
Fast.....det blir ingen stor baluns i vårt hus så det ordnar sig. Affärerna är öppna och jag hinner handla.....hinner duka fint och hoppa i nyårsklänningen. 
Varför krångla till det enkla? :-)
Tänk så många nyårsaftnar jag flängt runt som en furie för att få bort julen och få in det nya året med nya färger och blommor. 
Jag har haft noga planerade menylistor, våndats över vad jag ska sätta på mig, velat ha städat och undanplockat in i minsta vrå samtidigt som kropp och själ bara skrikit efter lugn och ro.
Kanske jag äntligen börjar lära mig att min lycka inte finns i allt det där effektiva pyntandet och pysslandet, fixandet och donandet.
I alla fall är det ett frö som börjat gro och det ska bli intressant att se vad för sorts planta det kommer att bli :-D


Önskar er alla ett riktigt fint avslut på det gamla året och ett spännande nytt 2018!!!
Hjärtliga kramar
Birgitta


2 kommentarer:

 1. Gott nytt år Birgitta!
  Det låter som du tagit till dig kloka tankar!
  Året som varit har lärt mig en hel del också! Och julen som blev så annorlunda fick mig också att tänka om. Kanske alla måsten jag tidigare ville ha,inte var så viktiga! Lite som dina tankar kanske.
  Ja vi får se nästa år om jag tänker annorlunda när nästa jul kommer!

  Ha en fin fortsättning på det nya året!
  Kram / Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man drabbas av det ni har drabbats av, både förlust och sjukdom, blir man så smärtsamt påmind om vad som egentligen är det viktiga i livet. Det är så lätt att ta för givet att man ska få ha sina nära och kära omkring sig, och att man ska få vara frisk ända tills något händer som får en att inse att så inte alltid är fallet.
   I mitt fall är det här med att tänka om en del i en process som varat under en längre tid. När jag inte mår bra i det som är måste jag förändra och söka det jag mår bra av. Tänka efter vad som är viktigt och oviktigt för mig
   Jag önskar så att ni ska få ett riktigt fint nytt år.....att ni får må bra och får ha det bra!
   Tänker på er och önskar er allt gott!
   Varma kramar
   Birgitta

   Radera