söndag 17 december 2017

Jul i tvättstugan

Idag har jag sprungit ut och in i tvättstugan för att fylla och tömma tvättmaskin och tumlare så jag passade samtidigt på att göra lite julfint där inne.....för visst kan det få vara lite julstämning även i en tvättstuga som alldeles nyssens blivit helt färdigfixad :-)
Vi har haft några gamla breda golvplankor som vi skulle använda som hyllor, men de blev som bananer när de torkade så vi fick sätta dem i spänn och medan de satt där funderade vi på hur vi skulle få upp dem på bästa sätt.
När vi löste det kom hyllorna upp och jag kunde piffa med det där sista roligaste.....som att ställa in svärmors gamla tvättbräda med den härligaste patinan.
Den fina kannan var kvarlämnad när vi köpte huset och den huserar nu några små granar som står i vatten med roten kvar och de brukar klara sig väldigt länge så utan att börja barra.
Hyllorna satte vi upp genom att köpa lite bredare plattjärn, bocka till dem, borra hål och skruva dem på plats. 
På så sätt håller de både hyllorna raka och håller dem uppe utan att vi behövde borra hål i kaklet för nedåtgående konsoller.....och jag som sa att jag bara skulle ställa några saker på dem hade inga som helst problem med att få upp både det ena och det andra :-)
Det svart och vit rutiga golvet gjorde att vi valde svarta luckor och vita väggar här inne och det har jag inte ångrat!
Svart kan suga ljus med vi har gott om spottar i taket och även ett fönster så det känns mer som att det svarta ger karaktär än att det blir mörkt.
Vi kliade oss också i huvudet och funderade på hur vi skulle kunna få in ett städskåp som var lägre än 2 m och hade turen att fynda en barngarderobsstomme som precis fick plats under takbalken.
Den saknade dörr, vilket bara var bra för det skulle ha blivit trångt att öppna en dörr där den står, så ett draperi passade bättre.
Fyndade tyget på loppis för 30 kr och efter att ha sytt en kanal upptill och lagt upp det nertill så fick det hänga på en gammal gardinstång från vår Dalagård
Plötsligt känns tvättstugan mer som ett rum....lite mysigare....och vi har fått in många funktioner på liten yta utan att det känns rörigt och det är inte alltid det lättaste!

Nu kör vi sista utförsbacken mot juuuuul :-)
Önskar er alla en bra vecka!
Kram
Birgitta
2 kommentarer:

 1. Vilken härlig tvättstuga! Jag blir imponerad över hur smarta idéer ni har, att hitta lösningar är roligt också, inte minst om de visar sig vara både billiga OCH snygga:)
  Önskar er alla en riktigt GOD JUL!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för berömmet Skorpan :-) Vi försöker göra vårt lilla hus så funktionellt som möjligt till en rimlig kostnad och kombinerar gärna det där funktionella med att också försöka få det tilltalande för ögat, sen finns det ju oändligt med valmöjligheter för hur man gör det, men så här valde vi att göra :-)
   Har tappat bort julstämningen just nu fastän granen redan står grön och grann i stugan, men känslan återkommer säkert till julafton då jag kan släppa jobbet och bara njuta av ett varmt ombonat hem tillsammans med nära och kära!
   En hjärtligt GOD JUL önskar jag dig också!
   Kram
   Birgitta

   Radera