lördag 22 oktober 2016

Ljus i mörkret

Vi renoverar vårt röda lilla hus, som är byggt 1929, från grunden.
Det inkluderar allt, även det man inte direkt ser, som avlopp, vattenledningar och el.
När vi nu har möjligheten att göra precis som vi vill placerar vi in många ljuskällor i varje rum.
Inte för att man behöver ha rummen badande i ljus, utan för att det är så mysigt att ha många små ljuskällor tända den här tiden när mörkret dominerar både dagar och nätter :-)
I förra inlägget visade jag delar av högskåpet där det lyser batterislingor, men vi har också en ledlist i fönstret som är mått anpassad till karmens innermått.
Vi tänkte först fästa den i fönstrets överkant, men med en färdigmonterad kort sladd med en massa fula detaljer som skulle ha blivit synliga längs med hela högerkanten valde vi i stället att lägga ledlisten i nederkant.
Den ligger dold bakom en enkel vitmålad kantlist och vi kunde dölja sladden under fönsterbrädan.
Det är så härligt att ha ett stort fönster i badrummet och den sprakande höstskruden på träden utanför fönstret reflekteras i den stora spegeln som sitter på motsatta väggen.
Så man ser den vackra färgskalan även då man i godan ro sitter på toa :-)

Elementskyddet byggde vi själva så vi kunde mått anpassa det. Elementet sitter ganska lågt i förhållande till fönstret som sitter ganska högt eftersom det är infogat i ett takutskjut och på det här sättet kändes allt mer integrerat.
Ännu mysigare blir det då batterislingorna i högskåpet också lyser. Då är det en fröjd att kliva in i vårt nya badrum :-)

Kram
BirgittaInga kommentarer:

Skicka en kommentar