måndag 24 oktober 2016

Badrum

Nu ger jag upp! 
Det verkar inte vara någon idé att vänta på ljusare tider så ni får hålla till godo med den bildkvalitet min lilla kamera kan få fram med det ljus som är.....för nu vill jag visa er vårt nya badrum.....och många bilder blir det :-)
Varsågod och stig in!
Vi kanske ska starta med några bilder på hur det såg ut när vi började.....
......ungefär så här.....
.....så här....
.....och så här :-)

Vi konstaterar att det varit en del moment av jobb under vägen och det har varit så gråten klumpat ihop sig i halsen på mig mer än en gång, men nu, nu när allt är klart är det bara leenden :-)

Dörren som varit grön med vackert mönster av krokusar i orange är nu vitmålad.
Inte lika originellt som förut, men mer överensstämmande med de färger badrummet har nu
Ett badrum kan bli en dyr historia beroende på vilka val man gör, men vi var överens redan från början om att inte lägga en förmögenhet på någon enskild yta i vårt hus. Renoveringskostnaderna drar iväg ändå!

Så här blev den färdiga tvättställskommoden vi själva gjorde med stommar från IKEA och skivan av mdf och claystone
Handfatet och blandaren är från Noro
.....och det var det här jag menade när jag i förra inlägget skrev att man kan se ut genom fönstret när man sitter på toa trots att man då har fönstret bakom sig :-)
......för det sitter ju här, på den motsatta väggen i takkupan :-)
Vårt hus har högt i tak så vi satsade på att sänka taket i det här utrymmet och sätta in spotlights.
Det förde med sig en himla massa extra jobb, men blev sååååå bra!
.....och jag tycker så mycket om alla de här vinklarna och vrårna som finns!

Vi har verkligen vänt och vridit på hela ytan på vår övervåning för att slippa ett badrum som är ett genomgångsrum, men med en trappa och en gigantisk murstock i mitten av huset och kraftigt sluttande tak hittade vi ingen annan lösning än att vi får gå igenom badrummet för att komma till vårt sovrum som finns innanför den här dörren
......men det känns faktiskt inte alls som något problem för jag älskar vårt badrum precis som jag älskar allt annat i vårt hus! 
Det har alltid känts som om vi bor i möjligheternas hus och vår vision om hur vi vill att det ska se ut här när vi är klara med alla rum lever, men det här badrumsbygget tog mer tid och energi än vi någonsin kunde ana när vi började.
Fast.....nu är det ju klart! ÄNTLIGEN!!!

Kram
Birgitta

2 kommentarer:

 1. Svar
  1. JA....det känns så lyxigt varje gång jag går upp för trappan till vårt nya badrum för att göra mig i ordning!
   Vi planerade för det här utrymmet redan då vi flyttade till huset och valde duschkabin efter de mått vi trodde skulle gå in. Sen har duschen stått i tvättstugan, vi har haft vårt mini toautrymme i hallen där nere o trängts på. Kläderna har funnits i de platsbyggda garderoberna i sovrummet, men underkläderna hade vi i en byrå i vardagsrummet. Sånt spring fram o tillbaka, upp och ner för trappan innan man var klar! Nu har vi allt på samma plan och det känns som om alla stora funktioner fungerar som vi hade tänkt från början. Det känns verkligen som ÄNTLIGEN :-)
   Kram
   Birgitta

   Radera