måndag 12 september 2016

Ingen bra dag

Idag känns det som om tillvaron står på "hold".
Det finns dagar då man verkligen vill att tiden ska stanna upp för ett litet tag. Stunder av lycka då man liksom bara vill vara mitt upp i allt och andas djupa njutningsfulla andetag.
Idag är INTE en sån dag!
Känslorna far runt i kroppen och ingenting tycks fungera riktigt som det ska.
Jag tänkte göra ett inlägg om vårt nya badrum som alldeles strax är helt färdigt. Hämtade kameran för att ta nya bilder och konstaterade att batteriet var urladdat.
Hämtade reservbatteriet, satte i det och konstaterade att även det var urladdat.
Bläddrar igenom mina lagrade bilder, men hittar ingen bildsvit värd att använda.....mer än de här bilderna på den fina grönskan av plättar i luften jag hade på verandan förra året. 
En komposition jag gjorde även det här året fast de nuvarande plättarna är inte riktigt lika frodiga som förra året.
Det tycks som om det inte var ett badrum jag skulle blogga om, eller vårt helt unika garage, eller den nymålade gäststugan, eller den runda fina vedtraven vi staplat....maken och jag.
Alla de bilderna ligger i kameran, men mina tankar och känslor handlar inte om de där sakerna. De har ingen betydelse idag!
Mina tankar och känslor finns istället hos min älskade make som precis just nu förbereds för operation på Centrallasarettet i Västerås.

Hjärtat börjar dunka av rädsla och ögonen tåras när jag sätter orden på pränt.
Jag försöker alltid att vara så stark, men idag fungerar det inte att tränga undan en enda känsla.
Allt blandas.....rädslan med förvissningen om att det kommer att gå bra....saknaden av hans närhet med vetskapen om att jag snart får krama om honom igen......oron med förhoppningar om att opererande läkare ska ha en bra dag och göra allting rätt.
Känner mig väldigt maktlös.
Jag kan bara vänta, sända all kärlek jag kan till honom och hoppas på att allt går bra!

I kväll vet jag hur det har gått.
Då vet VI hur det har gått....maken och jag.
Jobbiga timmar jag absolut inte vill ha på "hold"! Jag vill bara att de ska vara dåtid....lämnade bakom oss!

Kram till er alla!
Birgitta

6 kommentarer:

 1. Skickar dig en stor kram och många varma tankar. Det kommer att gå bra!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Skorpan! Jag tar till mig dina ord "det kommer att gå bra!"
   Maken borde vara på uppvak nu....om allt har gått som det ska. Jag hoppas jag får hälsa på honom till kvällen! En känslosam dag, men det får vara så idag.
   Varm kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 2. Har tänkt på er varje dag, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena! Det känns så himla bra att inte vara ensam i det här. Att ha stöttning, medkänsla och förståelse omkring oss betyder så mycket!
   Varm kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 3. Ååååh, den där väntan är jobbig och jag hoppas av hela mitt hjärta att allt är bättre idag! Stor varm kram till dig vännen. Jag är en urusel bloggvän just nu som inte tar mig tid att skriva kommentarer så ofta men du vet att jag finns irl, och jag tänker på dig.Kraaam Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Carina! Jag vet var du finns :-).....och visst är det roligt att få respons på det man förmedlar via bloggen men man kommenterar om man vill och hinner, det ska aldrig kännas som ett tvång. Livet består av så mycket, man måste prioritera!
   Allt känns bättre idag, men det här är en resa som har påbörjats för ett tag sedan och den har också en fortsättning. Jag visste först inte om jag skulle skriva om det över huvudtaget här på bloggen, men på något sätt känns det viktigt att göra det så jag ska förklara närmare nästa inlägg.
   Operationen är gjord, B mår efter omständigheterna bra och jag hoppas att jag snart får hämta hem honom....kanske blir det redan i kväll. Det ska bli sååååå skönt att få krama om honom igen!
   Hjärtlig kram till dig!
   Birgitta

   Radera