torsdag 7 juli 2016

Semester?

Yngsta sonen har semester, men inga bakåtlutade "baravara" dagar.
Det har inte jag heller :-)
För nu när han är lite ledig gjorde vi en rivstart med allt det som är kvar att fixa i hans lägenhet.
Allt det där sista som man så ofta kroknar på då det viktigaste är gjort.

Varje dag den här veckan har jag packat bilen efter en "kom ihåg" lista, lastat in lilla hunden och farit till sonen där vi har pillat ner strukturtapet som inte gick att skikta, spacklat hål och ojämnheter i väggarna, lyckats få bort ett fastlimmat fuskdörrblad från den gamla badrumsdörren (tror att någon hade öst på en hel burk med mattlim för att få ett två millimeter tjockt plastskikt att sitta fast!), spacklat och målat dörren med gott resultat i en stank av lösningsbaserad vit färg och målat det gulnade badrumstaket vitt och fint med en mycket mer doftbeskedlig färg.

Samtidigt som jag varit hos sonen har hantverkare varit i vårt hus och lagt matta i vårt blivande badrum. Visst är det väl härligt när saker och ting händer utan att man själv behöver göra ett handtag! :-)
Vi har valt att ta den enklaste vägen med duschkabin så vi slapp stabilisera väggar och golv i vårt gamla trähus för att kunna lägga kakel och klinker, och för att kunna våtrumsmåla istället för att ha våtrumsmatta på väggarna.
Till golvet valde vi en våtrumsmatta från Tarkett Aquarelle som jag tycker sååååå mycket om! Den heter "Istanbul" och finns i två grå färgsättningar där vi valde den ljusaste.
Och ÄNTLIGEN har vi fått grunden klar i det som ska bli vårt nya badrum!!!!!
Usch vilket slit och ånkande det har varit! 
Det känns helt underbart att vi nu har kommit så här långt
Toaletten står och väntar i gästrummet, det vita skåpet jag visade för ett tag sen här på bloggen ska stå mot den här kortväggen, elementet ska byggas in med elementskydd och så ska vi specialbygga en tvättställsdel av moduler och luckor från IKEA, handfat från Noro och bänkskiva i Claystone......ni ska få se framöver!
Nu måste vi "bara" få tag på en rörfirma som kan dra de sista vattenrören. "Rörisen" som gjort de andra jobben har semester till mitten på augusti och många andra är ju också mitt uppe i semestertider. Att få tag på en hantverkare nu kräver mer tur än skicklighet.
Så.....semester?...Ja! Ryggläge i solstolen?....Näe!

Soliga kramar
Birgitta

2 kommentarer:

  1. Nya badrumsmattan var jättesnygg, ser nästan ut som kakel :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den fin! Blev så glad över att hitta en våtrumsmatta som är lite annorlunda och den gråa färgen på väggarna blev helt perfekt till mattan! Nu är det bara resten kvar :-)
      Kram
      Birgitta

      Radera