torsdag 12 maj 2016

Traskronan dansar i vinden

Fick ett sms från yngsta sonen i förrgår "Pust och flås. Är det inte vinter snart?!"
Skrev till svar "Nä! Först ska vi ha en härligt varm vår, sen SOMMAR och så en lång varm höst på det! :-)"
Vi är olika där, yngsta sonen och jag.
Han njuter av snö och kyla som biter i näsan. Jag njuter med alla sinnen av sol, värme och grönskande natur!
Så han pustar och söker skugga. Jag tar på mig linne och arbetsshorts. Får massor av energi och vill bara vara ute i trädgården heeeeela dagen!
Traskronan har fått lämna vintervilan och dansar nu bland blommorna i äppelträdet.
Massor av humlor flyger tungt omkring och lilla taxen ligger raklång i solen medan jag gräver, rensar, flyttar växter, vattnar, målar eller sitter en stund på trappan och bara filosoferar.
Min bästa tid är absolut precis just NU :-)

Kram
Birgitta

6 kommentarer:

 1. Då fick sonen njuta ett par dagar när våren återvände, här hade vi blötsnö i förrgår. Jag håller med dig, det finns inget som slår sommar och trädgård! Det ser mysigt ut hos dig!
  Såg precis att du sytt, packa inte ner maskinen för du har vunnit antikt linnetyg hos mig som bör både tvättas och fållas. Maila mig (gamlaaffaren@gmail.com) din adress så skickar jag!
  Tack för dina kommentarer och kram /Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt, vilken överraskning! TACK Cia!
   Var tvungen att titta i min blogglista för att se om du hade gjort ett inlägg så jag fick svar på hur 17 jag kunde ha vunnit ett vackert tyg utan att ha en aning om att jag haft chansen att göra det, och på din blogg fick jag ju svar :-)
   Symaskinen har fått jobba även i helgen då jag och blivande svärdottern sydde draperier av tjockt naturellt lintyg till deras nya walk in closet. Hon blev så nöjd med resultatet att hon bara satt på sängen och beundrade det när vi var klara. Kul!
   Ja, sonen är helt nöjd med det här vädret, fast han erkänner att det också är skönt att sitta i solen på balkongen bara det inte är så gassigt att luften står helt still. Nu har det verkligen tvärvänt mellan varma sydliga vindar och iskalla nordliga. Regn har vi fått, men tack och lov ingen blötsnö. DET klarar jag mig verkligen bra utan!
   Mailar dig min adress.
   Varma kramar till dig!
   Birgitta

   Radera
 2. Så nydelig traskrona ! Fin dag til deg !

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK :-) Önskar också dig en fin dag!
   kram
   Birgitta

   Radera
 3. Nu läser jag ditt inlägg lite sent här och kan konstatera att sonen fick några till vinterdagar att njuta av :D Jösses vad kallt det varit i ett par dagar! Från över 20 grader till 5 grader och blåsigt. Nu vill jag ha tillbaka våren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, usch vad kallt det har varit, men nu är det mer normala vårtemperaturer och jag njöt av att sitta på trappan i solen i går eftermiddag. Idag blir det trädgårdsarbete igen :-)
   Ha en fin dag!
   Birgitta

   Radera