onsdag 25 maj 2016

Omväxling

Regnet hänger i luften och det är ovanligt att jag känner att det faktiskt inte gör något att solen för ett tag gömmer sig bakom molnen.
Det finns egentligen tre anledningar till det.

1. Jag har varit förutseende och fyllt mina vaser med syrendoft
2. Alla fröer och plantor har kommit i jorden och jag är glad om naturen kan sköta vattningen.
Vi har en djupborrad brunn som vi använder för att vattna trädgården med, men vattenpumpen fungerar just nu bara om man varje morgon lyfter bort ett fruktansvärt tungt brunnslock, sänker ner en stege i det mörka hålet, tar på sig pannlampa, klättrar ner, skruvar av en av slangarna till pumpen, sakta, sakta häller vatten ner i hålet tills det rinner över, skruvar fast slangen igen, klättrar upp, slår på strömmen och hoppas att det kommer vatten ur slangmunstycket.
Eftersom maken är i Skåne och jobbar är det jag som måste göra det, eller så måste jag be yngste sonen om hjälp, så det känns helt ok att naturen sköter vattningen istället :-)
3. Huset behöver verkligen städas!
Dörren har stått vidöppen och jag har sprungit ut och in utan att orka ta av mig skorna. Det har ju också varit fullt av pollen i luften som tagit sig in och lagt sig som ett gult lager över allt i hallen.
Maken har putsat spackel med maskin och även om dörrarna var stängda till det utrymmet blir strumporna alldeles gråvita vart man än går i huset....så idag blir det inget trädgårdsarbete.....här ska städas!

Kram
Birgitta

2 kommentarer:

 1. Men fy så otäckt det låter, att du klättrar ner där!
  Nu vet jag inte om det är skillnad men jag har hört
  att det är oerhört viktigt att vädra grävda brunnar
  innan man klättrar ner.
  Hoppas, hoppas att det är fixat för jag vill inte
  önska regn resten av sommaren!

  Kramar /Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maken felsökte och hittade en läckande backventil så den är utbytt och pumpen fungerar så regn resten av sommaren vill vi inte ha! Däremot var helgens regn välkommet för det var så torrt så mitt vattnande inte riktigt ville räcka till. Nu sträcker grässtråna i gräsmattan på sig igen och jag hoppas att också träd och buskar fått sig en slurk.
   Kan tänka mig att det kan finnas radon i oventilerade utrymmen under mark så jag är glad om vi inte behöver ner där mer än en gång på våren och en gång på hösten då pumpen måste sättas i och tas upp.....sen har vi ju liiiiite annat att göra än fixa med krånglande pumpar också!
   Så nu önskar vi sooool :-)
   Kram
   Birgitta

   Radera