måndag 16 november 2015

Vad är det som händer?

När vi var till vår Dalagård för drygt 2 veckor sedan tittade jag förundrat på en alldeles nyutslagen liten vitsippa i rabattkanten.....en vitsippa i slutet på oktober!
Sen har jag sett att blåklockornas små blå blommor fortfarande lyser här och där både i dikeskanterna och i vår trädgård och titta vad jag hittade igår.....
.....en lupin som stor och ståtlig stod mitt i havet av alla nervissnade lupinstänglar från sommarens blomning!
Även om det hittills varit väldigt varmt för årstiden kändes det ändå lite konstigt att se den vackra blomman stå där mitt i nervissnat gräs och grå frökapslar. Kändes som att tiden är ur led på så många sätt.
Lupinen blommar i mitten på november medan jag hämtar granris och börjar pynta för advent.
Människor dödas för att andra vill ha makt, för att andra vill få oss rädda, för att andra ska visa vad som väntar oss om vi inte fogar oss efter deras vilja.
Varje dag berättas det på nyheterna om människor som flyr krig och elände, människor som misshandlas, kränks och dör.
Vart är vi på väg?!

Lupinen blommar så fin, så ståtlig, så perfekt i allt det höstgrå och den är faktiskt inte ensam för bara en liten bit ifrån den står det en mindre blå lupin som börjar öppna sin blomstängel.
Kanske tiden är ur led, men det finns åndå så oändligt mycket mer gott än ont, så oändligt mycket mer gemenskap än ensamhet, så oändligt mycket mer kärlek än hat.
Det gäller att inte glömma bort det!

Var rädda om varandra <3
Kram
Birgitta

4 kommentarer:

 1. Jag har sett lite annat smått som tittat fram, lite olika småväxter, men inte något så stort som lupiner. Inte lätt för naturen att veta vilken årstid det är när det har varit så varmt i november. Visst tänker man mycket nu om vad som kommer att hända här i världen, ingenting känns förutsägbart, jag tror att de flesta känner en stor ovisshet och oro för hur allt ska bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sett att det kallas för "närhetsprincipen" det där att man ser Frankrike som ett land precis som Sverige, att om det kan hända sådana hemska saker som det hände där kan det lika gärna hända här, att det inte längre är en fråga om OM det kommer att hända utan NÄR. Det är klart att det är oroande samtidigt som jag också ser hur det svetsar samman människor. I alla lägen försöker jag tänka gott, försöker att tänka att kärleken alltid kommer att segra, att de som gör sådana här saker aldrig kommer att lyckas med att tvinga in alla människor i den fålla som de ser som den enda rätta.
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 2. Jag har också sett lupiner och i mitt jordgubbsland blommar det under markväven som jag lade över när rådjuren varit framme. Visst är både tid och värld ur led!?
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte tittat på mina jordgubbsplantor, men jag såg en liten tuva smultron med en blomma när jag krattade löv här om dagen. Rådjur hade vi på tomten i somras som åt upp mina penséer och rödbetornas blad och jag kan tycka att de borde ha gott om mat i skogen och kan hålla sig där, men det är ju bara vad jag tycker :-)
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera