lördag 21 november 2015

Skogen flyttar in hos oss :-)

Nu närmar sig den finaste tiden under de här mörkaste månaderna.....advent......och jul!
Jag började pynta vår lilla veranda redan förra helgen och nu märker jag att jag omedvetet börjat sjunga julsånger varje dag :-)
Av granens gröna grenar band jag en stor krans som jag hängde upp på det rostiga armeringsjärnet. I år dekorerar jag allt med vita ullband och vita äpplen.
Jag klädde räcket och verandastolpen med granris och hängde upp belysning längst upp. Det är en slinga som går att bygga på så jag ska se om jag hittar en påbyggnadsdel att lägga på räcket också. Det är ju så himla mysigt med de små ledlamporna som glittrar och glimmar i mörkret!
Plättarna i luften har än så länge klarat kylan och är så här härligt grön i sin dubbelkruka med kran
Den gamla tunnan från vår Dalagård rymmer en stor säck med solrosfrön som fåglarna får serverat varje dag i den nya fågelmataren som jag faktiskt glömde ta kort på.
Maken hade först ställt säcken bara som den var på verandan och när jag skulle flytta på den för att sopa av golvet rasade det ut solrosfrön från ett hål i botten på den. 
Tror att en liten mus skaffat sig sin dagliga mat därifrån och det är klart att även de små mössen måste få mat, men jag vill inte ha dem i solrosfrösäcken och heller inte ha solrosfrön trillandes ut på golvet så då passade tunnan bra :-)
Vet att det finns mindre tunnlock på vår gård, men just nu tog jag ett av dem jag hade hemma trots att det är lite för stort. Det fyller sin funktion i alla fall.
Tallris plockade jag av våra stora ädeltallar i trädgården och nu känns det frodigt grönt och ombonat på verandan. Så mysigt nu när det också ligger ett litet lager snö på marken!
"Nu tändas tusen juleljus på jordens mörka rund
Och tusen tusen stråla ock på himlens djupblå grund"

Ha en fin lördag!
Kram
Birgitta

6 kommentarer:

 1. Va fint Du har pyntat! Borde också sätta fart och hämta ris ur skogen...

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt att ha en pyntad veranda som ändå är det första som möter en när man kommer hem! Igår inhandlade jag en påbyggnadsdel till ljusslingan så idag ska räcket få lite ljus i sitt granris :-)
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Så vackert du har pyntat på din veranda.Här har bonden tagit ner en massa frötallar i sin skog, den skog vi går vår dagliga promenad i, så jag har möjlighet att ta hem tallris även granris så mycket jag vill. Här har det regnat hela dagen så allt det frostiga vackra har försvunnit.
  Tack för kommentaren hos mej. Du må tro att jag drog på munnen när jag läste om hur ni har det med alla projekt ni håller på med, här är det samma sak. Vi kommer aldrig att bli klara med allt under vår livstid! Men det kanske är så att det är roligast när man planerar och fantiserar om hur man vill ha det!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vintervita har försvunnit hos oss också, bara grått och kulet nu, men det får gå det med.
   Med ett gammalt hus har man nog alltid projekt på gång och ska man ro dem i land måste man sätta igång, finns liksom ingen annan väg för att få något gjort :-) I morse var en rörkille hos oss för att se om han kan hjälpa oss med vatten och avloppsrören till vårt kommande badrum. De har mycket att göra nu när alla vill ha saker gjorda medan rotavdragen fortfarande är 50%, men vi håller tummarna för att de hinner med rördragningarna under golven innan jul så vi kan fixa ytskikt sen. Jag ser verkligen fram emot att få ett fungerande badrum och inte ha det som nu med dusch i tvättstugan och ett yttepyttelitet toalettutrymme på 1 kvm :-)
   Ha en fin torsdag!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 4. Så hemtrevligt och välkomnande. Ris bästa pyntet. Bra idé med tunnan och bonus att ha lock att välja på.
  Allt gott och kram
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att gå ut i skogen och plocka av allehanda pynt, som mossan du skrev om som nu är så frodigt klargrön och ris, kottar och grenar. Absolut det bästa materialet att använda!
   Den gamla tunnan som nu får härbärgera solrosfrön hade jag i butiken som skräptunna och brydde mig aldrig om att då titta efter om det rätta locket finns kvar på vår Dalagård. Även om det inte skulle finnas kvar så kan man alltid anpassa locket som nu ligger på, men det är inte prio ett just nu. Fungerar ju så här också även om det inte är perfekt :-)
   Allt gott till dig i ert fixande inför julmarknaden!
   Birgitta

   Radera