onsdag 19 november 2014

Lager på lager

Ibland kan det vara riktigt spännande att skala av färglager!
Precis som när man river tapeter i ett gammalt hus kan man följa tidsepokerna i de olika lagren och man vet aldrig vad som gömmer sig under lagret man tar bort.

Så här ser skrivbordet ut nu när jag tagit bort den yttersta bruna och brunröda färgen.
Den grågröna färgen blev helt kletig när jag värmde och försökte skrapa bort den, helt omöjlig att få bort på det sättet. Den är inte ens lätt att putsa bort! I botten finns brun lasyr.
Effekten är ganska läcker och ett tag övervägde jag att faktiskt behålla ytan så här, men nej, det känns lite för oroligt även om det är originellt
Det blir till att putsa så ordentligt det går, sen skulle jag gärna vilja måla skrivbordet mattsvart och sätta på skålformade handtag i antikmässing som jag hittade i en byggnadsvårdsbutik i lördags. Det tror jag skulle bli riktigt snyggt.....fast då passar skrivbordet inte alls att stå där jag hade tänkt ställa det.
Ååååhhhh, varför ska det vara så krångligt?! Får nog suga på den karamellen lite.

5 kommentarer:

 1. Känner igen "problemet":) När man i slutet hittar lasyr är det bästa oftast att måla - igen. Jag har fastnat för en grågrön färg nu (liknar lite färgen av lav) som är jättesnygg till det mesta. Spännande att se ditt resultat som jag vet kommer att bli jättesnyggt vad du än väljer för alternativ! Lycka till!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grå nyanser är så snyggt! I byggnadsvårdsbutiken maken och jag besökte i lördags köpte jag en provburk med Gysinges linoljefärg grön umbra 7%. Jag vill måla våra gamla trägolv ljusgrå och ska prova om den här nyansen passar. Har fått för mig att golven slits mycket snyggare med linoljefärg än med modern golvfärg och så är det något med den där känslan av att måla med en "naturlig" färg. Ska bli spännande att prova!
   Ha det så bra Skorpan!
   Birgitta

   Radera
 2. Blir full i skratt då jag känner igen mig i det hela. Ja, jag tror också på linoljefärg, men man ska tänka sig för att inte ta för mycket såpa vid rengöring, såpan löser upp linoljefärg. Här ska också golven målas och äntligen har jag snart dörrar så att jag kan stänga. Katten är helt omöjlig att hållas utanför något utrymme, men det kanske vore gulligt med kattspår i färgen...
  Det blir spännande att se hur skrivbordet ser ut när det blir målat. Och vilket jobb du lagt ner på skrapandet!

  Kramar /Cia

  SvaraRadera
 3. Mmm, svart skulle bli superfint :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror verkligen jag också....tyvärr....för där jag tänkte ställa det skulle det passa bättre med vitt, men när jag tänker mig det här skrivbordet vitt känns det bara menlöst. Fast det behöver ju inte bara bli vit-vitt. Tror att jag ska experimentera lite. Blir det inte bra är det alltid enkelt att måla över det hela med svart :-)
   Ha det så bra!
   Birgitta

   Radera