tisdag 7 maj 2013

Vit färg

Jag målar, målar och målar.
En del tycker det är rogivande att måla, tyvärr tillhör jag inte den kategorin....i alla fall inte när det gäller stora projekt...som att måla husfasad.
När maken började prata om att vi borde lasera huset nu till våren fick jag ont i magen. Vi bor i ett suterränghus med fasad av mexisten, puts och trä och det är i och för sig lätt att lasera, bara borsta och måla, men varför var de tvungna att sätta allt som behöver underhållas högst upp när de byggde huset?!!...och ingen skylift fick vi med när vi köpte huset utan vi får palla upp stegar i trappor, lutande grusgångar och rabatter...BLÄÄÄÄÄ!

Roligare har det varit att måla i butiken där jag tog mig an den här hyllan
Den är hög. Jag var lite orolig för att vi inte skulle få plats med den i lokalen som har ganska lågt i tak med rör både på längden och tvären (vi håller ju till i en källarlokal) men den passade bra där jag tänkte ha den...och så tycker jag att den blev mycket snyggare i vitt!
 Som en liten kuriosa detalj satte vi fast en skylt på krönet
Den kommer från en tramporgel som fanns i makens föräldrahem och även om inte den här hyllan är tillverkad på Petterssons Orgel & Pianofabrik så tyckte jag att skylten platsade helt perfekt på krönet.

Idag fyllde jag hyllan med våra Norrländska godsaker
De passade väldigt bra där de stod förut också, i det vita skåpet, men där exponerade jag dem både på det öppna planet och i överskåpet och det var mest det som stod i det öppna planet som såldes eftersom alla kunder inte "känner sig som hemma" och tittar igenom varje skrymsle i butiken :-)
Nu syns alla produkterna mycket bättre
 och hyllan som åkte ut från Alexanders rum när han ville göra det mer "vuxet" har kommit till användning igen.
Tänk vad vit färg och några timmars jobb kan göra! Det är annat än fasadmålning det :-)


3 kommentarer:

  1. jag förstår att det inte är roligt att måla så högt upp, det skulle jag aldrig klara av, usch för höjder!Skåpet blev jättefint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Egentligen ska jag inte klaga...det är maken som får ta delarna där stegen måste vara max utfälld. Själv tar jag det som jag klarar med den mindre stegen :-)
      Ha en härlig "kristiflygare"!
      Birgitta

      Radera
  2. Skåpet blev så mycket bättre i vit färg, kul idé med skylten!
    Nej, höjder är inget för mig heller, det går till tre meter men sedan är det tvärstopp. Mitt hus är alldeles för högt för mig, det har jag konstaterat många gånger...
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera