onsdag 5 september 2018

Höst?

September är det, men höst? Njaaaaäääää!
Jag byter om till trädgårdsfixarkläder när jag kommer hem från jobbet och fortsätter på sommarens gräv och målarprojekt. Det går ju inte att sitta inne och uggla när solen skiner och det är över 20 grader varmt. Det där ugglandet får vänta lite till :-)
Några sommarblommor har hamnat i komposten, men de flesta är som finast nu då det ändå är lite svalare än sommarens +30 grader.
Jag sneglar på butikernas ljung och höstplanteringar, men fortsätter att njuta av de planteringar jag har som fortfarande blommar så fint.....en del blommar till och med bättre nu än under sommaren!
Den här sommaren kommer jag nog inte att glömma i första taget. Fy sjutton vad vi har sprungit med vattenhinkar och kannor och ändå har det känts som att det inte räckte till på långa vägar!
Trädgårdsbrunnen sinade och vi har ingen utkastare från det kommunala vattnet i huset. När det var som varmast och torrast lastade vi släpkärran full med allt vad vi har av tunnor, hinkar och vattenkannor, åkte till Kolbäcksån och fyllde allt för att kunna vattna några dagar och sen göra om samma procedur igen.
Det har varit en underbar sommar, men vattnande är jag mätt på!
Hur tungt det än har varit med det där vattnandet kan jag konstatera att jag ÄLSKAR vår trädgård.
Att vi nu byter vattnandet i mängd till att plocka ruttna äpplen och gråpäron i mängd är liksom något man får på köpet om man valt att ha en trädgård som vår :-)

Kram till er alla!
Birgitta

2 kommentarer:

  1. SÅ fint du har! Kan bara hålla med, jag har sommar fortfarande. Det gäller att leva efter termometern och inte efter almanackan:)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Skorpan! Ju längre vacker höst desto kortare vinter tänker jag. Vi kommer nog att få frysa framöver.....och börja längta efter vår igen :-)
      Ha en härlig helg!
      Kram
      Birgita

      Radera