söndag 25 mars 2018

Vårkänsla!

Nu är det VÅR värme ute och solen lyser från klarblå himmel idag!
Is och snö försvinner i glada rännilar ner i vägbrunnar.....eller samlas i stoooora vattenpölar så man får kryssa sig fram om man inte har gummistövlar på fötterna.

Jag gick en långpromenad med lilla taxen och passade på att kasta ut granriset från verandan och ta ner adventsbelysningen när jag kom tillbaka.  
Nu vill jag köpa vårblommor i glada färger och pynta till påsk!
Att det sägs att det ska bli 10-12 grader kallt på nätterna nästa vecka blundar jag för och fokuserar mer på att det också sägs att solen ska fortsätta lysa och ge plusgrader på dagarna.
Å andra sidan blir det det väder det blir.
Jag får väl bubba de där vårblommorna ut och in ett litet tag för någon gång ska väl den här vinterkylan ge sig helt och hållet!
Fast just det är inget problem än så länge för de här jättefina penséerna är från förra året.
Får se om jag får lika svårt att välja färg och sort som jag minns att jag hade då :-)
Önskar er alla en härligt fin fortsättning på den här söndagen.
Kram
Birgitta

8 kommentarer:

 1. Likt en ridderlig gentleman ur gamla filmer kunde jag erbjudit att lägga ut min jacka över vattenpölarna så du kunde gå på den för att komma säkert till torra land igen...:) Riktigt härligt att våren är på väg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha.....ja det hade varit något! Sånt har jag inte varit med om....än :-)
   I morse var det svinkallt och snöyra, sen sken solen från klarblå himmel igen. Fröken April knackar på dörren och talar om att hon är på G!
   Birgitta

   Radera
 2. Här var det riktigt fint och soligt hela dagen idag, fast KALLT! Någon minusgrad fortfarande. Men när värmen väl börjat komma, kan det gå jättefort sen! Det vet jag av tidigare erfarenhet. ;) Så håll ut bara!

  Brukar alltid dra det där gamla skämtet varje gång jag träffar på en kvinna vid en vattenpöl, haha...Sägs ju ha varit en gentlemannasak förr i tiden! Men det brukar alltid locka till skratt. :) Stod en dam bara nu i veckan och försökte ta sig över en jättepöl i högklackat...Vi enades bägge om att min jacka nog inte skulle räcka ens. Hon föreslog att jag väl kunde lägga mig på rygg i den själv om jag var en riktig gentleman, så hon kunde trippa över mig! Men det var nog lite VÄL mycket gentleman för mig, haha...:) Slutade med att jag satte ned mig fot istället så hon kunde gå på den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig fel med en hjälpande hand :-)
   Glad Påsk önskar jag dig du anonyme skribent!
   Birgitta

   Radera
 3. Jag kryssar mer än gärna över stora vattenpölar. . . .bara SNÖN försvinner någon gång. . .!!! :-) Och tittar på termometern gör jag inte. . .för nu hoppas jag det går fort. . . så att våren kommer! När solen är framme är det ju riktigt varmt!!! :-)
  Önskar dig en Riktigt Glad Påsk!
  Stor Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den här vintern är verkligen seeeeeg! Håller sig kvar med riktigt kalla nätter, men så härligt när solen skiner och värmer i alla fall på dagtid.
   Igår köpte jag små söta ljuslila penséer som jag ska plantera så nu trotsar jag kylan och unnar mig vårfägring trots att jag troligtvis får släpa krukorna ut och in varje dag ett tag :-)
   Ha en härligt fin påsk Miranda Maräng!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 4. Våren är verkligen sen i år! Jag längtar också efter vårblommor men det måste nog bli litw mera vår enligt väderkartan innan det ens är lönt att tänka tanken!
  Ofta yar vi ji inte ens plusgrader på dagen!

  Jag önskar dig en riktigt fin påsk!
  Kram / Maria ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag chansade jag och planterade små ljuslila penséer på och utanför verandan. Jag har täckt dem med fiberväv till natten och håller tummarna för att de ska klara minusgraderna. Solen värmer så skönt dagtid men det ska tydligen fortfarande vara kallt på nätterna.
   Ha en fin fortsättning på påsken!
   Kram
   Birgitta

   Radera