torsdag 16 november 2017

Förvaring av ved

När maken planerade och byggde vår braskamin i vardagsrummet funderade jag på en lösning för vedförvaring (lagom fördelning av jobb eller vad säger ni? :-D)
Vårt vardagsrum är inte stort och tv:n stod placerad på skåpdelen till den där skänken jag skrev om i förra inlägget och det var inte optimalt.....inte speciellt snyggt heller.
När jag nu har en väldigt kunnig handyman här hemma satte jag mig ner och ritade en modell av vedskåp/tvbänk......en slags kombimöbel med flera funktioner och anpassade mått och så byggde maken den.
Det är väl väldigt lyxigt?!!
Det kostade inte så mycket mer än tid eftersom allt virke är spillbitar eller gammalt material......och det är så bra att det finns förvaring för ved som inte syns, tv:n blev perfekt placerad mot soffan, jag fick plats med mina favoritmagasin där till vänster samtidigt som tv boxen göms bra i det övre facket.
Sen är det de där metallringarna jag ville använda till handtag som fattas. De som antagligen gömts under snön jag tror kommit på vår Dalagård, men det går att öppna dörrarna ändå så det får vara så här nu. Jag är nöjd ändå :-)
Vedskåpet harmonierar så fint i vårt vardagsrum, förutom att det är väldigt praktiskt!
Späntstickorna fick en egen förvaring i en gammal zinkbalja ståendes på en så charmig pall från vår Dalagård
......och den där stora vita lyktan jag inte alls var nöjd med på andra sidan om braskaminen har ersatts med en zinkbinge som får husera lite ved bara sådär för att det ska vara snyggt....eller nåt :-D 
 Veden tänker jag snart byta ut mot en gran.....tänk vad tiden rusar iväg mot jul!......och kanske ett olivträd kan ta plats där när det blir vår igen!
Så många gånger har jag svurit över den stora hasselkvisten som stått i vägen på övervåningen, men nu har den fått en perfekt placering tillsammans med en rostig oljekanna (eller vad det nu är för något) och en registreringsskylt från en gammal motorcykel.
Måste säga att det känns fantastiskt bra att kunna planera, utföra och få det precis som man vill!
Fast.....jag måste erkänna att jag i det här fallet med vedförvaringen utförde väldigt lite.....det var maken som gjorde det mesta jobbet och jag får njuta av resultatet :-)

Kram 
Birgitta 


6 kommentarer:

 1. Blev ju verkligen toppenlyckat med både vedförvaring och Tv-bänk. Så svårt att få till vettiga lösningar för tekniken särskilt.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helst skulle jag ha velat gömma även tv.n....inte bara veden. Tänkte mig ett större, högre skåp, men maken var inte inne på min linje så där fick han bestämma och det blev ju bra så här också :-)
   Kram
   Birgitta

   Radera
 2. Underbart med en egen "handyman" som tillverkar efter dina ritningar. . . !!! Blev verkligen snyggt o praktiskt!
  Hoppas metallringarna tinar fram i vår. . . !!!
  Kram o ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lyxigt med egen hantverkare som inte knorrar över speciallösningar, finns på plats i huset och vars arbete inte gräver stora hål i renoveringsbudgeten!
   Vi hittar säkert de där metallringarna, eller så fixar vi något annat om vi inte orkar vänta till våren :-)
   Varm kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 3. Super som allt du tar händerna/huvudet i:) Jag har också skallen full av ideer men problemet är att hitta en hantverkare.....
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frustrerande att ha en massa idéer utan att kunna förverkliga dem och så skulle det vara för mig också om jag inte hade min händige make! Otroligt lyxigt är det att kunna fundera, rita, förklara och så är det han som klurar ut hur man ska komma till det faktiska resultatet och också gör jobbet som oftast ser ut precis som min inre bild :-)
   Kram Skorpan!
   Birgitta

   Radera