lördag 24 juni 2017

Vilodag?

Midsommardagen......och jag funderar som bäst på vad jag ska fylla den här dagen med :-)
Ska jag, likt tjuren Ferdinand, stoppa näsan i de vita väldoftande rosorna som prunkar vid växthuset, sätta mig och läsa den nya inredningstidningen som legat och väntat på att få bli läst ganska länge nu,  eller ska jag ta spaden och sätta igång med att gräva de där hålen som behövs för att gjuta fundament till en stor spaljé?

Det här är den första dagen jag känner att jag kan sätta mig ner och verkligen känna efter vad jag vill göra efter skolavslutningsförberedelser, bröllopsfixande och festande, stort MÅSTE på att få ner de sista fröna och grödorna på sina växtplatser i trädgårdsodlingarna och sen förbereda för födelsedag och midsommar. Håhåjajja :-)

Jag har blivit ett år äldre. 
Det är ingen skillnad mot tidigare.....bara det att jag måste komma ihåg att jag inte är 57 år längre, utan 58. Det kan vara nog så svårt....ungefär som när vi kliver in i ett nytt år och man ska komma ihåg att skriva typ 2017 istället för 2016 :-D
Vi hade ett väldigt kravlöst födelsedagsfirande för dagen efter var det midsommarafton och då skulle det ju festas igen! 
Nu tror jag det får lugna sig lite med festande och fixande. 
Vi har upplevt underbara saker och träffat så mycket folk. Det har varit så mycket gemenskap, glädje och kärlek, men nu börjar jag längta efter den vanliga vardagen som går lite mer i ett stilla lunk.

Även om jag, som idag, sätter igång tvättmaskinen på morgonen och väntar på att den utlovade solen ska visa sig, fast regnet just nu öser ner, så är det inte tusen saker som ska lagras på hjärnkontoret.
Inte tusen saker som måste göras....helst samtidigt....utan mer så där att man kan ta en sak i taget och låta tankarna komma och gå i en lugnare takt.
Jag behöver såna perioder också.
Och nu.....nu tittar solen fram....och tvättmaskinen piper för att tala om att den är färdig med sitt jobb. Perfekt!
Fram med den gamla rottingkorgen och klädnyporna. Nu får vi doftande nytvättade lakan att bädda med i kväll :-)

En fin midsommardag önskar jag er alla!
Kram
Birgitta

4 kommentarer:

 1. Först ett grattis i efterskott! Så härligt att få fylla år på sommaren:) Lika härligt måste det vara att få ha så många vänner och familj runt omkring sig. Den önskan slog inte in för mig i år heller,men det ger ändå tid för eftertanke. Livet ter sig olika. Önskar dig en underbar sommar!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en lycka att få ha en älskad familj och goda vänner i sitt liv. Det är ingen självklarhet utan något att vårda med tacksamhet <3
   Det har alltid varit väldigt praktiskt att fylla år så här i midsommartid. Vi har för det mesta kunnat duka till fest utomhus.....eller så har alla åtminstone kunnat vandra ut ovh in lite som man har velat. Just det har inte varit lika attraktivt då maken fyller år 4:e december :-)
   En riktigt fin sommar önskar jag dig också Skorpan!
   Soliga kramar
   Birgitta

   Radera
 2. Hoppas du hade en härlig dag med doften av rosorna och näsan i en tidning. . . .hålen kan nog vänta. . :-)
  Att bli ett år äldre betyder bara att siffror ändras på pappret. . .känner man sig ung ÄR man ung! Så jag kommer aldrig att känna mig gammal. . .hi hi
  Önskar dig en Glad Sommar för nu går jag på semester och tar ledigt från bloggandet några veckor!
  Stor Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hann allt det där den dagen, både rosdoft, grävning av hål, inredningstidningen....+ en massa annat :-)
   Ålder är egentligen helt oväsentligt, för visst är det som du skriver.....man är så gammal, eller ung, som man känner sig. Jag har en harmoni mellan de där siffrorna och hur jag känner mig, Jag är inte ung, men heller inte lastgammal....alltså i en perfekt fas i mitt liv :-)
   Önskar dig underbart fina sommardagar nu när du får vara ledig!!!
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera