tisdag 31 januari 2017

Sista dagen i januari

"Nämen tjena så här på januari månads sista dag" kanske vår taxherre Rocky säger ;-)
Han som mår så där extra bra då han ligger upp och ner i soffan som den självklaraste sak i världen.
Från början fick han inte alls vara i soffan, men när vår andra tax lämnade oss blev han herre på täppan och har nu sin alldeles egna plats i soffhörnet.

Här om dagen hittade jag honom tronandes, ombonat och tillpuffat, bland alla kuddar och filtar i fåtöljen när jag steg upp i ottan.
Jag måste nämligen röja undan kuddarna och filtarna från soffan på kvällarna för annars drar han ner allt och bäddar åt sig som den värsta prinsessan på ärten när vi går och lägger oss och jag vill inte ha hundhår och hundlukt i alla textilier när han faktiskt har en egen gosig fäll att sova på i sitt soffhörn.

Fast.....han är tax....och struntar fullkomligt i vad matte vill.
Även fast jag fällt upp locket på fotpallen för att hindra honom från att komma upp i fåtöljen hade han ändå krånglat sig dit och tyckte nog att jag var riktigt taskig som surt motade ner honom från den mjuka härliga bädd han skapat åt sig.
Egensinnig är förnamnet.....Envis är efternamnet....men han är en riktig charmknutte också :-)

Kram
Birgitta

6 kommentarer:

 1. Hahaha vilken härlig liten prick! Han ser verkligen ut att mysa storligen:) Jag har samma princip, ingen hund i soffan. Lyckligtvis har jag lyckats hålla den....i alla fall än så länge...
  Ha en fin helg!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hängde det bara på matte skulle det fortfarande inte vara någon hund i soffan, men jag tror att husse lättare smälter för de där busiga bruna ögonen.....och visst....det är mysigt med en mjuk, varm och gosig liten hund som gärna vill vara riktigt nära :-)
   En fin helg önskar jag dig också Skorpan!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 2. Hi hi. . .vilken mysig liten Rocky! Passande namn på en egensinnig och envis tax!! Förstår att du inte vill ha hundhår överallt. . .är lika för mig fast katthår. . . är en storkonsument på rollar!!! :-) Men vad gör man inte för sina små älskade fyrbeningar!
  Önskar dig en Trevlig Helg Vännen
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strävhåriga taxar rycker man två gånger om året så de fäller inte så mycket hår, men visst blir det hår ändå....och jag kanske inte skulle reagera så mycket på att han ligger i soffan om han kunde nöja sig med den fina fårskinnsfällen han har till sitt förfogande och lämnade mina filtar och kuddar i fred!!!....dessutom blir det himla trångt med en lååååååång utsträckt tax på rygg i en tresitssoffa om jag och maken också vill få plats :-)
   Trevlig helg och kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 3. Ingen hund i soffan och ingen hund i sängen sa jag för 13 år sedan. Nu sover Pärlan precis överallt.../Kulturtanten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det gå :-) Hund i soffan har vi men INTE i sängen. Rocky skulle nog tycka det var vääääääldigt mysigt att få sova i vår säng, men nej, där går gränsen :-)
   Kram
   Birgitta

   Radera