onsdag 14 oktober 2015

Ordning och reda

Försöker bringa lite ordning och reda i vårt hus......och faktiskt har jag nu vilat mig till lusten att göra det så det känns inte betungande utan helt ok. 
Resultatet kan ju liksom inte bli värre än förut :-)
Något av det tråkigaste är att rensa papper!
Jag är en mästare på att lägga papper på hög. Ni vet när man hittar fina bilder som inspiration som man bara måste spara, eller kvitton från köp av saker som kanske kan gå sönder så kvittot en dag behövs, eller mumsiga recept som man någon gång tänkt sig att prova.
Meeeeen, eftersom allt bara ligger huller om buller blir jag trött bara av att dra ut lådorna som svämmar över av alla de där papperna :-)
När barnen var mindre förvarade de sina serietidningar i såna här hållare från det stora blågula varuhuset.
Ingen av sönerna ville ha dem med sig när de flyttade hemifrån och jag hade en idé om att pimpa dem lite, men så har de blivit liggandes i en av alla de kartonger som fortfarande står ouppackade i vårt hus.....ända tills jag hittade dem och insåg att de skulle bli perfekta att sortera alla mina recept, kvitton och övriga "braoha" papper i......men först behövde de verkligen lite pimpande!
Vit och svart snickerifärg, en stor och en pytteliten pensel, text utskriven från datorn och så var det bara att sätta igång.
Måla vitt var ju lätt som en plätt, men sen gällde det att vara stadig på handen. 
När jag använder utskriven text "suddar" jag med mjuk blyertspenna på textpapprets baksida, lägger papperet med textsidan uppåt där jag vill ha den och följer konturerna med bläckpenna. Då får man en schablon som är lätt att måla efter.

Nu har jag ett gäng med fint numrerade lådor och det var ju en bra början. Sen gäller det bara att hitta inspirationen till att börja rensa papper :-)

Allt gott önskar jag er!
Kram
Birgitta

2 kommentarer:

 1. Varje lov brukar jag ta mig samman och försöka ordna bland mina papper, men det tar emot. Sedan blir jag alltför lätt försjunken i något jag måste läsa eller kolla extra. Men det mesta i högen är ointressant, det ska bara in under rätt flik i rätt pärm.
  Dina dokumenthållare, eller vad de nu heter, blev jättefina! Och så mycket siffrorna gör.

  Ha det gott!
  Kramar /Cia

  SvaraRadera
 2. Åh Cia så glad jag blev när jag såg hela den långa raden av kommentarer från dig!!!!!
  Jag blev glad över att du tagit dig tiden att läsa mina inlägg och glad över din respons, men mest av allt glad över att på något förunderligt sätt känna kontakt.
  En härlig dag önskar jag dig!
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera