måndag 19 oktober 2015

Från vitt till svart

I lördags målade sonen och jag taken i köket och hallen i hans lägenhet.
Det går ju ganska fort att göra bara man sätter igång, men vi ånkade båda två lite över att börja. Det är inte världens roligaste jobb, men gör stor skillnad när det är klart.
Nu är det gjort och som belöning röjde vi igår undan både byggmaterial och alla verktyg som verkligen har legat överallt i hans lilla enrummare.
Tänk att vi äntligen har kommit så långt att vi kunde göra det!!
Jag har alltid haft en egenhet att stanna upp och verkligen ta in jobb man gjort med alla sinnen och med ett leende kan jag konstatera att vår yngsta son gör likadant. 
Den nöjda min han hade då han bara stod och tittade på sitt nya kök var helt oslagbart och gjorde varje moment av den här lägenhetsrenoveringen mödan värd!
Vi tog ju bort all gammal plats byggd köksinredning och byggde nytt där vi fick anpassa både högskåp, bänkskåp och diskbänksskåp efter de utanpåliggande rördragningar som gjorts vid stamrenovering i huset.
Svartbruna stommar pusslade vi ihop genom både fyndhörna och beställning från IKEA. Måååånga resor till det blågula varuhuset blev det :-)
Alla vitvaror köptes från samma nämnda varuhus, bänkskivan likaså och jag tycker alltid det är lite pirrigt när det ska sågas ut hål för diskho och häll även fast det inte är jag som varken mäter eller sågar :-)
Överskåp på plats. 
Vi har anpassat all ny inredning efter befintlig el och rördragning för att sonen ska slippa kostnader för sånt så det har varit lite funderande och huvudkliande.....det är mest jag som har stått för det. Därför känns det nu så skönt att se att allting stämmer från ritning till uppsättning!
Högblankt vitt kakel och köksblandare från Bauhaus.
Det var inte lätt att hitta en prisvärd snygg fläkt utan motor. Huset har centralt utsug och fläkten får inte ha en egen motor utan bara ett reglerbart spjäll att öppna o stänga.
Vi kollade noga på nätet och hittade den här Cylinda fläkten billigast i Markaryd. 
Maken skulle jobba en vecka i Skåne och kunde åka förbi varuhuset och hade sån tur att det fanns en enda sån fläkt som vi ville ha på lager och en räckte ju till oss :-)
Ibland flyter det på precis så som man önskar att det skulle göra hela tiden!
För precis en vecka sedan kom luckorna med hemleverans till sonen och han och jag ägnade måndagkvällen åt att sätta upp dem. Maken hjälpte honom att sätta fast knoppar och handtag och som med ett sving med trollspöt fick han ett helt annat intryck i sitt kök :-)
Vi har sparat ett platsbyggt skåp där i hörnet bakom kyl/frys som ska integreras med lister och svart färg och sen är det en massa passbitar och täckskivor som ska på plats.....förutom att väggarna ska putsas, renoveringstapetseras och målas. Ändå var det så roligt att få rensa, städa och få en helhetskänsla av sonens alldeles egna val av ny inredning. 
Väggarna ska bli vita, men sen vill han ha in lite färg i allt det svart/vita. Det lutar åt varmt rött och i ett svagt ögonblick har han lovat att jag ska få styla lite innan vi gör en slutfotografering. Jag har lovat att han får ta bort stylningen om han inte tycker om den efter att vi har fotat :-) 
Lovar att visa före och efter bilder när vi är helt klara, men vi har som sagt en hel del smådutt kvar innan dess!

Kram till er.
Birgitta

2 kommentarer:

  1. All heder åt grabben som vet att uppskatta sin supermorsa:)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är ett bra team inom vår familj. Det är bara att se till att vi är någorlunda utsövda och har lite mat i magen så är det lätt att pinna på :-) Sonen konstaterade i helgen att han kommer att förknippa främst två saker med sin mamma och pappa efter den här renoveringen och det ena är från när maken skulle sätta fast högskåpet i väggen och sa att skruven bara "snurrar" med en betoning på bred stockholmsdialekt på just "snurrar". Han har ju jobbar i Stockholm i snart ett år nu :-) När något blir helt fel för mig säger jag alltid NEEEEEEJJJJJ, lite sådär lidande, uttrycksfullt och det förknippar sonen mycket med mig och det är ju kul att man är en alldeles egen personlighet med sina uttryck, gester, humör och egenheter :-)
      Kram till dig Skorpan!
      Birgitta

      Radera