måndag 27 juni 2016

Att få det man mest önskar sig

Nu har vi firat midsommar och min födelsedag.
Min lillebror sa att jag bara blir yngre och yngre och han äldre och äldre så snart blir han storebror :-)
Så funkar det ju inte, men jag är helt bekväm med att bli äldre så länge kropp och knopp fungerar som de ska.....och det gör de.....än så länge :-)

Den som följt min blogg vet att jag i våras var med min mamma på ett favoritloppis där jag hittade precis en sån vit gammal soppterrin som jag så länge har letat efter.
Jag tipsade min mamma om att hon gärna fick köpa den i födelsedagspresent till mig.....och titta vad hon kom med på midsommarafton när de sammanstrålade med oss för att hoppa "små grodorna" i duggregnet......
......den där soppterrinen!!!

Jag fyllde år några dagar innan midsommarafton och hade då av maken önskat mig en dagsresa till någon mysig liten stad där man kravlöst kunde strosa, äta lunch och kanske shoppa lite.
Maken försöker alltid uppfylla mina önskningar om det är möjligt och jag fick en helt underbar dag med strålande sol, strosande och lunch i vackra Nora, fika på Smultrongården ute på landet mot Örebro, en liten tur i Wadköping och så klädshopping på Mariebergs köpcentra!
Vi var lite möra båda två när vi kom hem sent den kvällen :-)

På midsommarafton slog vi ihop födelsedags och midsommarfirande med nära och kära. 
Jag hade önskat mig lite grävhjälp i trädgården så alla kom arbetsklädda med handskar och spadar och vips så var det fixat så vi kunde byta om till finkläder och duka maten ute när solen började titta fram och bjöd på ljus och värme istället för moln och duggregn. Perfekt timing! 
Fortfarande ska jag idag få välja en födelsedagspresent från "barnen". 
Även om jag alltid önskat mig samvaro mer än saker så måste jag säga att jag känner mig oförskämt privilegierad, bortskämd och ödmjukt tacksam för allt. 
Jag har ju liksom fått både samvaro och massor av fina saker trots att jag inte alls fyllt några jämna år!
Ska visa er nästa gång vad jag hittade på en liten loppmarknad i Nora, och också köpte, eftersom maken sa "Om du tycker om dem så köper du dem" :-)

Kram till er alla!
Birgitta

6 kommentarer:

 1. Låter som en alldeles förträfflig midsommar/födelsedagsfest:) Här har solen slösat med värme hela helgen och midsommarhelgens ljusa nätter är magiska!
  Grattis i efterskott och ha en fortsatt fin sommar!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blivande sonhustrun kollade väderleksprognosen på sin telefon på midsommarafton och konstaterade att hela Sverige hade fint väder utom vi här i Mälardalen :-)....men det ordnade sig ju till det bästa innan den dagen var slut. Jag älskar den här ljusa tiden, men om det är som jag uppfattat det att du bor norröver Skorpan så är ju nätterna där något alldeles extra när det egentligen aldrig blir riktigt mörkt den är tiden.....den norrländska midnattssolen :-)
   En fin sommar önskar jag dig också!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 2. Grattis i efterskott min fina bloggvän!
  Och visst minns jag terrinen! Så fin födelsedagspresent!
  Grävhjälp och sedan mat i det fria var säkert uppskattat även av gästerna, en bra idé tycker jag.
  Önskar dig fina sommardagar!
  Kramar /Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hos oss får man jobba för maten :-) Nu kändes det ok att be om hjälp eftersom det börjar bli mer regel än undantag att vi hjälper varandra med fix av olika slag till födelsedagarna (och däremellan också). Vet inte om jag ska tycka att det är ett bra eller dåligt arv vi gett våra söner då både vi och de bor mitt upp i renoveringsobjekt, men vi brukar jobba under dagen och sen äta gott på kvällen och umgås på det sättet....förena nytta med nöje :-)
   Fina sommardagar ska vi ha.....både du o ja'!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 3. Grattis i efterskott! Jag tyckte nyss att du fyllde år, förra gången, var tar månaderna och åren vägen? Nåja, du blir inte en dag äldre, till utseendet i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag tänker tillbaka på förra året då jag fyllde år känns det som om det är hur mycket som helst som hänt sedan dess. Då höll jag på att städa ur det sista ur butikslokalen och den här dagen som är idag var då min första dag utan något annat mål än att äntligen få ha en lååååång semester :-)
   Jag tar åt mig komplimanget om mitt utseende....men visst märker jag att åren går, men som jag skrev, så länge kropp och knopp är med mig i det jag vill göra kan jag bli hur gammal som helst :-)
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera