fredag 6 februari 2015

Härligt!

Solen skiner!!!!
Nu gläds jag åt takdropp, glitter i snön och de värmande strålarna som letar sig in genom fönstren. Det var ju precis det här jag längtade efter!
Olivträdet har klarat den mörka vintern bra. Jag har klippt tillbaka de långa rangliga grenarna och snart ska den få lite ny jord. Till sommaren hoppas jag kunna ställa ut den på verandan för där finns det plats nu när planteringsbordet flyttat ut i växthuset
.....och vet ni, jag har målat det gamla skrivbordet som jag tänkte skulle bli vitt men som jag sen tyckte skulle passa bättre i svart. Det står där under den gamla fotogenlampan, men jag måste röja bort alla kartonger som står överallt på golvet innan jag kan ta en fin bild.
Vad det blev för färg?....ja, det ska ni få se :-)

Ha nu en riktigt fin fredag!
Kram
Birgitta

5 kommentarer:

 1. Så härligt att du vågar måla annat än vitt, jag som precis har investerat i vit färg, men inte börjat kladda än!
  Här skiner solen för fullt, men det blåser som bare den så det blir nog bara att sticka ut huvudet som hastigast. Ser i ditt förra inlägg att ni också har fått snö så det räcker! Och visst skulle det vara underbart att packa väskan och sticka till ett varmare land!
  Ha det så bra i vinterkylan!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag målar med vit färg också! Just nu är det passbitar i hallen som gäller, inte så kul, men det måste göras. Allt går ändå så mycket lättare när solen skiner och det droppar från taken. Tror att jag stannar i vårt avlånga vinterland :-)
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 2. Så det blev inte svart eller vitt? Grått?
  Och vilken fin fotogenlampa du har!
  Visst är det skönt med takdropp, som jag längtat!
  Mitt olivträd har också klarat sig bra men ser att jag också måste klippa in det. Vad planterar du i för jord? Jag tycker jorden i den här krukan ser ut att vara mest lera.

  Önskar dig en fin start på veckan!
  Kramar /Cia

  SvaraRadera
 3. Jag har provat så många jordsorter för krukväxter och nästan alla blir hårda och känns inte alls bra för växterna.
  Tidigare tyckte jag om Hammenhögs planteringsjord med lecakulor, men den är himla dyr i förhållande till vad man får....tycker jag i alla fall. Nu kör jag faktiskt de stora 50L plantjordsäckarna från ICA Maxi och så vattnar jag med näring när jag kommer ihåg under sommaren. Jag tycker den jorden håller en bra kvalitet och jag använder den till växterna både ute och inne. De verkar trivas och då gör jag det också :-)
  Kram till dig Cia!
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! Snart ska mitt olivträd och några andra växter också få ny jord.

  Kramar /Cia

  SvaraRadera