onsdag 24 september 2014

Nästa renoveringsprojekt

Liiiite motigt känns det att börja vända upp och ner på vårt hus igen efter att ha haft någorlunda ordning under sommaren.
Total renovering för med sig så mycket av verktyg man behöver, material som ska lagras, damm som yr runt över allt och ett evigt letande efter saker som gömt sig när man behöver dem!

Köket hoppas jag får vara en fri zon. Det är det enda rum som fungerar och nästan är klart!
En del renovering hänger ihop, som golven som enhetligt ska målas mellan kök, hall och vardagsrum. Det är hallen som står på tur eftersom golvet där tyvärr är söndersågat sen det drogs in vattenburen värme i huset så det måste bytas.
Vi har hämtat nästan likadana golvbrädor från vår Dalagård. Det är uppsågat, hyvlat och spåntat av tall från vår egen skog. Det känns lite extra roligt!
Hallen är rörig och inte alls inbjudande att kliva in i så vi har skissat på lite nya lösningar också.

Igår skruvade vi ner den långa hatthyllan från 60-70-talet som var belamrad med kläder och korgar med saker
Ut åkte det knallröda, smala, platsbyggda städskåpet precis innanför dörren och vi har beställt en sprillans ny fin ytterdörr som passar bättre till vårt hus från 1929 än den här otäta teakdörren
Vardagsrummet får nu agera hall med plats för ytterkläder, skor och utrymme för allt som kommer att behövas till renoveringen. Rörigt kommer det att bli!
Den lilla smala toalettdörren ska bytas ut till en lite högre spegeldörr som förut var skafferidörr i köket. Man kommer fortfarande få akta sig för trappans undersida när man går in där, men det kommer att bli lite mer proportionerligt rent utseendemässigt på utsidan
Borttagningen av gammalt mattlim och färg från trappstegen har helt gått i stå. Vet inte hur många gånger jag tänkt att nu ska jag sätta fart med det, en liten bit i taget, men det blir liksom aldrig av. Finns alltid något annat det är högre prioritet på....eller något som är mycket roligare än just det jobbet :-)
Nu har jag i alla fall INTE planerat in någon skrapning av trappsteg. Nej, nu ska vi göra såna roliga saker som att bryta upp golv, ösa ut massor av sågspån som är fullt av muslortar och sönderrivet papper de använt som bomaterial, och såga upp dörrhål. Vill inte ens tänka på hur skitigt det kommer att bli! Hur noga man än plastar dörröppningar har sånt fint damm en förmåga att leta sig in precis överallt!
Nåja, sätter vi fart är det smuts jobbet snart klart.....sen börjar den roliga uppbyggnaden :-)

Höstkramar till er alla!
Birgitta

2 kommentarer:

  1. Ni borde ha tapperhetsmedalj! All heder åt sådana människor som ni som lägger sin själ i att renovera så smakfullt och tidstypiskt. Jag har också en toa under en trapp som behöver en rejäl make-over.....suck....
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. En tapperhetsmedalj tar vi gärna emot! Kan vara bra att titta på när allt känns så där envist motigt som det gör ibland....men ett beröm som ditt värmer minst lika mycket, ända in i hjärteroten :-) Tack!
      Vårt minimala toautrymme hängde med lite "på köpet" när försäkringsbolaget tog sig an vattenskadan som var vägg i vägg så vi fick hjälp med en ny golvgrund och gipsning av väggarna. Vi var så tacksamma för det i den situation vi var i då i november förra året! Tänk vad tiden ändå går fort. Känns konstigt att tänka på att vi förra året, vid den här tiden, bodde i en liten tillfälligt hyrd enrummare och hade ett hus där ingenting fungerade!
      Önskar dig en fin helg!
      Birgitta

      Radera