fredag 15 augusti 2014

Trender

I onsdags stängde jag min lilla butik och for med maken till Älvsjö för att flänga runt på Formexmässan hela långa dagen.
Jag brukar förbereda mig noga eftersom jag bara har en dag tillgodo. Måste hinna handla det jag tänkt och sen önskar jag alltid att jag ska ha tid (och ork!) över till att bara titta och få inspiration också. Det brukar bli lite si och så med det där att orka ta till sig av allt. Det blir liksom fullt på hjärnkontoret och både fötter och rygg brukar börja protestera efter 8 timmars gående.

Mässan bjuder på såååå många utställare, med såååå mycket saker!
Mycket tycker jag är samma saker som funnits med ett tag nu, men det fanns en väldigt tydlig trend med olika metaller, speciellt blankpolerad koppar. Jag drogs till alla de vackra lamporna i just koppar!
Kanske dags att plocka fram alla undanstuvade kopparlock, formar, kaffepettrar och bunkar?! Såg ni att Ernst i sitt program "Sommar med Ernst" gjorde golvljusstakar som hade ett stort blankt kopparlock som dekoration? Han var helt klart trendig där :-)

En sån här lampa skulle jag lätt kunna tänka mig att ha i mitt eget hem
Jag älskar formen av skomakarlampa och det svarta kombinerat med koppar ger den en gammaldags touch i modern tappning.
Nu beställde jag inga saker i koppar till butiken även om det skrek VILL HA i hela mig. Får suga lite på det till nästa mässa. Ibland är trender väldigt kortlivade, men det här med koppar känns som om det kommit för att stanna ett tag....eller också tror jag det bara för att jag själv föll för det på den här mässan :-)


Önskar er alla som kikar in här en fin sensommarhelg!
Kram
Birgitta

5 kommentarer:

  1. Ja koppar är på väg tillbaka, men jag tycker inte den ser lika röd ut som koppar brukar, mera som dragning mot mässing i mina ögon? Snyggt är det!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. På den övre lampan var det kameran som gjorde metallen mer gulfärgad än vad den egentligen var. Tror att den tog upp det varma glödlampsljuset från lamporna runtom. Kunde inte redigera den till rätt färg med mitt enkla redigeringsprogram, men den är så snygg med en lite mer oputsad yta än många andra koppar saker som man kunde spegla sig i :-)
      Ha en fin helg Skorpan!
      Birgitta

      Radera
  2. Dessa mässor kommer jag så väl ihåg, förväntningarna, förhoppningar att hitta det lite ovanliga, inspirationen och hela stämningen kring detta jippo. Glömt hade jag hur trött i både huvud och fötter jag var efter dessa dagar, hur irriterande det var att behöva handla så in i norden mycket första gången hos nya grossister. Och så det var ont om sittplatser för att bara sitta ner en stund.
    Roligt att få en liten rapport från dig! Och den skomakarlampan tyckte jag mycket om!

    Allt gott till dig!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  3. Trevligt och trivsamt (men tröttsamt!) med mässa. Koppar är vackert - ger en så varm känsla. Vilken tur att man sparat alla kopparprylar genom åren (har alltid haft dem framme) - då kan man just nu, och för en gångs skull, känna sig trendig och "inne". ;)
    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Under många år har min mormors gamla kaffepanna, formar och kastruller med lock legat nerpackade i en kartong. Jag har inte velat göra mig av med dem trots att jag känt mig tveksam till om jag någonsin kommer att ha dem framme igen, men de bär på minnen och jag vet att min smak förändras precis som trenderna gör så man vet aldrig. Kanske de en dag tas fram igen :-)
      Allt gott till dig!
      Birgitta

      Radera